Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 23 release bekendgemaakt

Het balletje begint te rollen.

Ontwikkelaar EA Sports heeft samen met een eerste trailer de FIFA 23 releasedatum onthuld. De voetbalgame komt op 30 september 2022 voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Stadia uit.

Enkele dagen geleden waren met Kylian Mbappé en Sam Kerr op de FIFA 23 cover al de eerste tekenen van leven waar te nemen. Nu geeft de studio middels een trailer de eerste beelden en informatie over de nieuwe features weg.

Zo ondersteunt de game voor het eerst cross-play. Spelers op dezelfde generatie platformen kunnen tegen elkaar spelen. Dat is enerzijds pc, PlayStation 5, Xbox Series X/S en Stadia, en anderzijds kunnen PlayStation 4- en Xbox One-spelers het tegen elkaar opnemen.

Verder kun je later als gratis update aan zowel het WK 2022 voor mannen in Qatar als het WK voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland deelnemen. Ook introduceert EA Sports in FIFA 23 de Engelse en Franse vrouwencompetitie.

Tot slot zijn er mede dankzij de nieuwe HyperMotion 2-technologie enkele veranderingen in de gameplay doorgevoerd, maar welke dat precies zijn onthult de studio in de komende weken.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 23

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.
Reacties