Skip to main content

FIFA 22 Web App en Companion App - Alle info die je nodig hebt

Alles over FIFA 22 Web App en Companion App dat je moet weten.

Het startsein voor FIFA 22 is gegeven en natuurlijk zorgt EA weer voor een FIFA 22 Web App en Companion App. Deze twee apps voor smartphones en webbrowsers geven je toegang tot belangrijke onderdelen van FIFA 22 FUT Ultimate Team zoals de transfermarkt, je FUT-teams, doelstellingen, evenementen en nog veel meer.

Op deze pagina vertellen we je wanneer de FIFA 22 Web App beschikbaar wordt voor alle spelers, hoe je kunt inloggen op de Web App en de Companion App kunt downloaden, welke functies beide diensten bieden en wat je er nog meer over moet weten om er ten volste gebruik van te maken.

Op deze pagina:


FIFA 22 Web App login en Companion App downloaden

Als je je FUT 22 Ultimate Team wil beheren zonder je console of game op te starten, dan is de Web App of Companion App de juiste tool voor jou. Beide geven ze je toegang tot de belangrijkste functies van het spel en je Ultimate Team. Bovendien zijn ze ook volledig gratis. Hieronder lees je hoe je ze moet gebruiken.

Hoe kom ik in de FIFA 22 Web App? - Dit is hoe de login werkt

Je kan de browserversie openen via deze website van EA: FIFA 22 Web App Login. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen met je EA account die gekoppeld is aan je FUT 22 club.

Hoe verbind je je EA account (Origin) met je FUT 22 club (FIFA 22 account):

 1. Start FIFA 22 op op je console of op je pc
 2. Ga naar FIFA Ultimate Team en maak je eigen FUT-club als je die nog niet hebt.
 3. Maak een beveiligingsvraag en -antwoord aan voor je account als je dat nog niet gedaan hebt. Je wil niet al je kaarten en vooruitgang kwijtraken!
 4. Je kunt nu de FIFA 22 companion app op je smartphone starten en inloggen met je EA account. Hiermee koppel je alles aan elkaar.

Let op: Vooral bij de start of tijdens belangrijke gebeurtenissen kan het gebeuren dat de pagina overbelast is en er geen inlogvenster wordt weergegeven. In dat geval moet je de pagina even herladen. Als het nog steeds niet werkt, verwijder je best de browser cache (CTRL+F5 op Windows) of gebruik je even andere browser. Browser extensies kunnen ook problemen veroorzaken overigens.

Waar kan je de FIFA 22 Companion App voor Android en iOS downloaden?

Als je liever de companion app voor smartphones gebruikt, moet je eerst de juiste versie downloaden in de desbetreffende winkel. Log vervolgens in op de app met je EA-account die gekoppeld is aan je FIFA 22-account. Vervolgens kan je beginnen met spelen (hiervoor heb je een geverifieerde EA-account nodig met een geldig e-mailadres, wachtwoord en beveiligingscontrole).

Met de FIFA 22 Web App en de FIFA 22 Companion App heb je toegang tot je FUT Ultimate Team vanaf elke webbrowser, tablet of smartphone.

FIFA 22 Web App en FIFA 22 Companion App beschikbaarheid

Zoals verwacht stelt EA ook voor FIFA 22 de twee begeleidende diensten "Web App" en "Companion App" ter beschikking. Deze worden traditioneel kort voor de lancering van de nieuwe FIFA via Early Access toegankelijk gemaakt. Hoe het deze keer werkt, kunt u hieronder lezen.

Wanneer komt de FIFA 22 Web App uit - Datum en tijdstip

Als je Early Access voor FIFA 22 hebt, kun je de webapp sinds 22 september 2021 gebruiken. Om ongeveer 20:00 uur werden de servers vrijgegeven, maar de toeloop was (zoals altijd) te groot. Veel gebruikers hadden daardoor inlogproblemen. In de tussentijd draait de FIFA 22 Web App zonder problemen.

Wanneer komt de FIFA 22 Companion App uit?

Traditioneel volgt de FIFA 22 Companion App altijd één dag na de Web App. Deze keer was de lanceringsdatum 23 september 2021 (19:00), maar alleen spelers met Early Access kunnen gebruik maken van de vervroegde toegang..

Hoe krijg ik eerder toegang tot de FIFA 22 Web App en de bijbehorende smartphone app?

Je krijgt alleen vervroegde toegang tot beide diensten als je de FIFA 22 Ultimate Edition hebt gekocht of FIFA 22 speelt via EA Play of EA Play Pro. Daarnaast is een "goede accountreputatie" belangrijk - wie voortdurend negatieve aandacht krijgt of vaak wordt verbannen, heeft slechte kansen. Lief zijn voor elkaar dus.

Welke bonussen zijn er voor terugkerende spelers en dagelijkse logins?

Het is al lang een traditie in FIFA dat Ultimate Team-veteranen een "terugkerende spelersbonus" krijgen als ze in de vorige FIFA actief zijn geweest in het Ultimate Team. Ook in FIFA 22 zal deze traditie worden voortgezet. Degenen die al toegang hebben tot de Web App of Companion App kunnen hun beloning daarnu al innen. Degenen die geen toegang vooraf hebben, zullen moeten wachten tot de reguliere lancering.

Een andere gewoonte aan het begin van een nieuwe FIFA-reeks zijn de dagelijkse inlogbeloningen, die je kunt krijgen als je tijdens de eerste dagen inlogt. Ook in FIFA 22 zijn er weer van die kleine bonussen. Verwacht echter geen topkaarten, maar eerder kleine hulppakketjes die het u gemakkelijker maken om van start te gaan. U kunt ook toegang krijgen tot de dagelijkse aanmeldbeloningen in de Web App en de Companion App.

Terugkerende spelers krijgen weer enkele bonussen voor de eerste keer inloggen in FIFA 22.

Wat is de FIFA Web App en Companion App?

Om FIFA 22 niet alleen op de pc of console te spelen, is er de FUT 22 Web App en Companion App. Beide diensten geven je toegang tot de belangrijkste functies van je Ultimate Team - op elk moment en overal ter wereld (tenzij je zonder internet valt natuurlijk). Hieronder kan je zien waar elke app voor dient en wat de verschillen zijn tussen de twee:

Wat is de FIFA Web App?

De FUT 22 Web App is een speciale website van EA Sports die je met elke browser (Chrome, Firefox, Edge, enzovoort) op elk apparaat met internettoegang - pc, smartphone, tablet,... - gemakkelijk kunt openen om toegang te krijgen tot je Ultimate Team in FIFA 22.

Wat is de FIFA Companion App?

De FUT 22 Companion App daarentegen is stand-alone software die speciaal ontwikkeld en geoptimaliseerd is voor tablets en smartphones met een iOS- of Android-besturingssysteem. Het moet eerst worden gedownload van de betreffende app stores en geïnstalleerd op het betreffende mobiele apparaat.

Wat is het verschil tussen de Web App en de Companion App?

Functioneel gezien is er geen verschil! Beide diensten bieden dezelfde functies. Het enige verschil is dat de Companion App speciaal is ontwikkeld voor mobiele apparaten, wat zorgt voor een verbeterde weergave op smartphones en tablet. De Web App meer is eerder bedoeld voor grotere schermen zoals je monitor.

Kan je beide gebruiken (web app en companion app)?

Jazeker! Je hoeft niet te kiezen tussen de twee, want ze zijn perfect te combineren met elkaar. Je kan wel maar in één van de twee tegelijkertijd ingelogd zijn, maar het is perfect mogelijk om bijvoorbeeld de Companion App te openen op je smartphone wanneer je op de bus zit, en vervolgens verder te gaan in de Web App op pc wanneer je thuis komt.


Hoe toegang krijgen tot de FIFA 22 Web App Transfermarkt?

Het grootste voordeel van de Web App en Companion App is waarschijnlijk de toegang tot de FIFA 22 Transfermarkt. Normaal gesproken wordt deze functie automatisch geactiveerd voor beide companion services wanneer je inlogt op je FIFA Ultimate Team. Indien je echter geen toegang krijgt tot de transfermarkt, kan dit verschillende redenen hebben:

 • De meest voorkomende reden waarom spelers de toegang tot de transfermarkt wordt ontzegd, is omdat zij de regels te vaak overtreden. Dit voorrecht heb je namelijk enkel als je account "onbetwist" blijft. Als je de regels echter vaak overtreedt, kan EA verschillende sancties opleggen, waaronder "tijdelijke of permanente deactivering van de toegang tot de transfermarkt" en "tijdelijke of permanente deactivering van de toegang tot de transfermarkt via de begeleidende diensten". Kortom: als je te vaak slecht gedrag toont in de game, dan kan EA je op deze manier straffen. Normaal gezien stelt EA Sports je wel op de hoogte als dit gebeurt via e-mail.
 • Als je geen mail hebt ontvangen en nog steeds geen toegang hebt tot de transfermarkt via de apps, moet je eens nakijken of je contactgegevens correct zijn. Misschien moet je je gegevens wijzigen of wachtwoord opnieuw instellen. Als al je gegevens juist zijn, resteert enkel contact opnemen met de klantendienst van EA nog als oplossing.

Wat te doen als de transfermarkt geblokkeerd is of de rekening gehackt is?

Als je denkt dat je account ten onrechte is verbannen, neem je bst contact op met EA. EA zal dan je account controleren. Moest er geen geldige reden zijn waarom je geen toegang tot de transfermarkt hebt, dan zal EA dit rechtzetten. Zo ook als je gehackt bent en iemand onrechtmatige toegang heeft gekregen tot je account.

Voor veel spelers is toegang tot de transfermarkt de belangrijkste functie van de FIFA 21 Web App en Companion App. Vervelend als je geen toegang ertoe hebt.

De FIFA 22 release is nabij. Als je niet kan wachten, dan heb je waarschijnlijk wel interesse in de FIFA 22 Early Access waarmee je de game al vroeger kan spelen. We hebben ook uitgebreide informatie over wat er allemaal nieuw is aan de FIFA 22 gameplay, het nieuwe FIFA 22 FUT, de FIFA 22 Career Mode en natuurlijk ook FIFA 22 Volta. Ook zijn de eerste FIFA 22 Player Ratings er, met de Bundesliga ratings, La Liga ratings, Premier League ratings, Serie A ratings en Ligue 1 ratings. Als je nog specifieker wil gaan, hebben we zelfs overzichten van de beste middenvelders, beste aanvallers, beste keepers, beste verdedigers en beste talenten voor je. Vergeet ook zeker niet dat de FIFA 22 Web app ontzettend handig is!


Welke FUT 22 App functies en nieuwigheden zijn er?

In tegenstelling tot de voorbije jaren zijn er geen grote vernieuwingen in de Web App of de Companion App. Alleen het schilderwerk is nieuw in FUT 22. Alles wat je vorig jaar dus kon, kan nog steeds. Voorbeelden van de app functies zijn:

 • Je FUT-stadion aanpassen.
 • Deelnemen aan Squad Building Challenges.
 • Verhandelen op de Transfermarkt (Spelers en kaarten zoeken, kopen en verkopen).
 • Je actieve selectie van je FUT-Team aanpassen en tactieken instellen.
 • Je Club items bekijken.
 • Alle klassementen en ranglijsten bekijken voor wedstrijdinkomen, winst, clubwaarde en topselectie
 • Het huidige Team of the Week bekijken
 • De FUT-winkel bekijken en pakketten kopen (Let op: In België kan je geen Coins meer kopen!).
 • Dagelijkse en Wekelijkse doelstellingen behalen.
 • Beloningen inwisselen voor Squad Battles, Division Rivals en FUT Champions.
 • Je vooruitgang voor de Seizoensdoelstellingen bekijken (en sommige opdrachten zelfs uitvoeren).
 • Je team delen met anderen (door een unieke url te genereren die je kan delen).

Read this next