Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 22 Volta is niet zoals je het je herinnert

Alles over Volta gameplay, Arcade, Selections, Seasons en nog meer.

Twee FIFA-edities geleden introduceerde ontwikkelaar EA Sports een compleet nieuwe gamemodus genaamd Volta. In vijf-tegen-vijf speel je straatvoetbal, maar dan aangekleed met RPG-elementen en een verhaal. Het is een waardige vervanger voor de verhaalmodus The Journey, maar haalt nog niet het niveau van FIFA Street.

Daar wilt EA Sports echter verandering in aanbrengen. Volgens de studio is FIFA 22 Volta namelijk grondig veranderd. Om te beginnen is er flink aan de gameplay geschaafd, zoals een nieuwe vaardigheidsmeter en skills. Daarnaast zijn er ook (ver)nieuwe onderdelen zoals Volta Arcade, Selections en Seasons.

Op deze pagina:


FIFA 22 Volta - Wat is er allemaal nieuw?

Als eerste is er op vlak van gameplay flink wat veranderd. Er is een nieuwe Skill Meter (vaardigheidsmeter) die je opvult door stijlvol te spelen; hoe indrukwekkender je moves, hoe meer de meter zich vult. Het meest interessante aspect is echter dat het je doelpunten een 'multiplier' geeft: hoe meer je de meter vult, hoe meer een goal dus waard wordt. Als voorbeeld: vul je de meter bijna helemaal tot het maximum en scoor je een goal, dan telt die voor drie punten in plaats van één. Met flair spelen wordt dus beloond.

Ook de nieuwe Signature Abilities (kenmerkende vaardigheden) verdienen een woordje uitleg. Wanneer je aan het begin van Volta je avatar maakt, kun je die ook één van drie Signature Abilities geven: Krachtige Doelpoging, Pure Snelheid of Aggressive Tackle. Deze vaardigheden kun je tijdens een match voor korte tijd activeren door op R1 (PlayStation) of RB (Xbox) te drukken. Daarna volgt een cooldown. Wanneer die is afgelopen, kun je de vaardigheid weer gebruiken. Zo kun je tijdens een match het tij drastisch doen keren.

Dan zijn er nog wat kleine wijzigingen aan de gameplay van FIFA 22 Volta:

  • Er zijn nieuwe Skillmoves, waaronder Podiumbalstand, Vetertruc en Gekke balrolbewegingen.
  • Passes via de muur zijn in FIFA 22 Volta makkelijker uit te voeren voor nog meer opties.
  • Je kunt nu ook met je vriend vreugdedansen voor twee spelers uitvoeren voor net dat tikkeltje meer persoonlijkheid.
  • De statistieken van je avatar aangepast: je begint met 82 ALG en 5-sterren Skillmoves en Zwak been, maar kunt tot maximaal 96 (in plaats van 99) ALG doorgroeien.

De FIFA 22 release is nabij. Als je niet kan wachten, dan heb je waarschijnlijk wel interesse in de FIFA 22 Early Access waarmee je de game al vroeger kan spelen. We hebben ook uitgebreide informatie over wat er allemaal nieuw is aan de FIFA 22 gameplay, het nieuwe FIFA 22 FUT, de FIFA 22 Career Mode en natuurlijk ook FIFA 22 Volta. Ook zijn de eerste FIFA 22 Player Ratings er, met de Bundesliga ratings, La Liga ratings, Premier League ratings, Serie A ratings en Ligue 1 ratings. Als je nog specifieker wil gaan, hebben we zelfs overzichten van de beste middenvelders, beste aanvallers, beste keepers, beste verdedigers en beste talenten voor je. Vergeet ook zeker niet dat de FIFA 22 Web app ontzettend handig is!


FIFA 22 Volta Arcade, Selections en Seasons - Wat brengen de nieuwe en verbeterde modi?

FIFA 22 Volta Arcade is een nieuwe onlinemodus bedoeld om met vrienden veel plezier te beleven via allerlei luchtige minigames. Je neemt het tijdens de weekenden in twee-tegen-twee in toernooivorm tegen elkaar op. Het team dat in vier Partygames de meeste punten bij elkaar gesprokkeld heeft, is uiteindelijk de winnaar. Bij de lancering van FIFA zijn er acht van deze minigames beschikbaar: Trefbal, Voetbaltennis, Discolava, Snelle aanval, Muurbaleliminatie, Team op afstand, Schietbaan en Hoekschopkluts. Na launch komen er nog meer minigames.

Volta Selections keert in FIFA 22 terug en focust zich nu volledig op vier-tegen-vier matches. Dit gaat wel met een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar gepaard. Zo zijn de vaste in-game posities in Volta Selecties om te beginnen namelijk verwijderd. Je moet dus niet meer op een positie spelen die je misschien niet zo graag hebt. Daarnaast is de lobby volledig nieuw. Enkele veranderingen: met de vriendenwidget krijg je snel toegang tot je online vrienden, je kunt makkelijker tussen verschillende Volta-speltypes wisselen en spelerskaarten geven meer

De laatste grote modus is Volta Seasons. Elke zes weken komt er een nieuw seizoen dat nieuwe content aan toevoegt. Denk hierbij aan nieuwe arena's om in te voetballen, extra kledij, wekelijkse objectives om te voltooien en een XP-balk die je deze zaken laat ontgrendelen. Ook belangrijk is dat Volta-munten nu vooral verdiend worden dankzij deze Season-XP.

Tot slot zijn bepaalde features uit FIFA 22 Volta verwijderd:

  • Spelers aantrekken
  • Teamgeest
  • Verhaal voor één speler
  • Solo online

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

FIFA 22

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties