Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

FIFA 22 komt eraan! Dat is goed nieuws, want er zijn steeds minder zekerheden in het moderne voetbal. Het afgelopen EK heeft zelfs bewezen dat op het einde de Duitsers niet altijd winnen. De officiële onthulling van FIFA 22 gebeurde tijdens EA Play 2021 op 22 juli en sindsdien wordt er constant meer bekend over de nieuwste telg in de populaire voetbalreeks.

Een van de belangrijkste zaken is simpelweg weten wanneer de FIFA 22 release is. Zoek niet verder, want hier lees je alles wat je moet weten over wanneer FIFA 22 uit komt, welke pre-orders je kan plaatsen, welke FIFA 22 edities er bestaan, wat Dual Entitlement is en wie er op de FIFA 22 cover staat.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoFIFA 22 | Official Reveal Trailer
De trailer die ons warm moet maken voor de FIFA 22 release.

FIFA 22 release - Wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Wanneer komt FIFA 22 uit? Zet de releasedatum maar alvast in je agenda en vraag voldoende vakantiedagen aan, want de wereldwijde FIFA 22 release is 1 oktober 2021. Op die dag komt de voetbalgame uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Xbox One en Xbox Series X/S. Daarnaast komt er ook een FIFA 22 Legacy Edition voor de Nintendo Switch, maar op het moment van schrijven is de bovenstaande releasedatum nog niet zeker.

Er zijn een aantal manieren om FIFA 22 al voor de officiële releasedatum te kunnen spelen. Zo krijg je bij aanschaf van de Ultimate Edition al vier dagen voor de FIFA 22 release toegang tot FIFA 22 Early Access; vanaf 27 september kun je alvast aan de bak. Met een EA Play-abonnement kun je zelfs vanaf 22 september maximaal tien uur een digitaal balletje trappen.

Met die datum wijkt EA enigszins af van de traditie. Normaal gezien komt de nieuwe FIFA immers quasi altijd op de laatste dinsdag van september uit. De vorige FIFA-game kwam dan wel pas op 9 oktober uit, maar dat was een uitzondering door de coronapandemie en de release van de nieuwe consolegeneratie.

De FIFA 22 release is een tikje later dan normaal.

FIFA 22 pre-order - Welke FIFA 22 edities kun je bestellen?

EA Sports brengt altijd meerdere FIFA-edities uit met daarnaast extra content wanneer je die voortijdig een bestelling plaatst.

Voor FIFA 22 heb je twee verschillende edities die je kan kopen:

FIFA 22 Standard Edition

 • Game (fysiek)
 • 4600 FIFA-punten
 • Team of the Week 1 speleritem **
 • Kylian Mbappe leenspeleritem (5 FUT-wedstrijden) **
 • FUT Ambassadeur leenspelerkeuze (Alaba, Foden of Son 3 FUT-wedstrijden) **
 • Career Mode Talent van eigen bodem **

FIFA 22 Ultimate Edition

 • Game (digitaal)
 • 4600 FIFA-punten
 • FUT Icons speleritem *
 • Ones to Watch speleritem **
 • 4 dagen Early Access **
 • Team of the Week 1 speleritem **
 • Kylian Mbappe leenspeleritem (5 FUT-wedstrijden) **
 • FUT Ambassadeur leenspelerkeuze (Alaba, Foden of Son 3 FUT-wedstrijden) **
 • Career Mode Talent van eigen bodem **

Belangrijk: Door de Belgische wetgeving omtrent lootboxes is deze versie van FIFA 22 niet te koop in België!

* Bij pre-order vóór 11 augustus
** Ook bij pre-order tussen 11 augustus en 1 oktober

Voor de FIFA 22 Legacy Edition op de Nintendo Switch gelden overigens geen pre-orderbonussen.

Hier kun je FIFA 22 kopen bij Bol.com.

De FIFA 22 Ultimate Edition is alleen digitaal verkrijgbaar.

FIFA 22 Dual Entitlement - Hoe upgrade je de game gratis naar next-gen?

Net als in de vorige FIFA krijg je in deze versie een zogenaamde Dual Entitlement. Dat houdt in dat je je exemplaar zonder extra kosten naar een next-gen console kunt omzetten, op een moment naar keuze. Zo kan je op de dag van de FIFA 22 release een PS4-exemplaar kopen, en dan een dag later of zelfs twee jaar later nog een gratis upgrade naar de PS5-versie krijgen. Er zijn echter wel een paar voorwaarden.

De 'Dubbele Versie' is om te beginnen alleen beschikbaar voor de Ultimate Edition van FIFA 22. De Standard Edition heeft dus géén Dual Entitlement. Houd er tevens rekening mee dat de Ultimate Edition alleen digitaal verkrijgbaar is.

De overzetting is daarnaast platform gebonden: van PlayStation 4 naar PlayStation 5 óf van Xbox One naar Xbox Series X/S. Stap je in de tussentijd van bijvoorbeeld een PlayStation 4 naar een Xbox Series X/S of ander platform over, dan moet je een nieuw exemplaar aanschaffen.

Tot slot gaat alle pre-ordercontent die je hebt ingewisseld na de FIFA 22 release mee in de next-gen omzetting. Voor progressie die je hebt opgedaan, geldt dat niet voor alle modi. Zo wordt voortgang van FUT en Volta wel meegenomen, maar die van Online Seasons, Career Mode en Pro Clubs niet.

Dankzij FIFA 22 Dual Entitlement kan je je games omzetten van PS4 naar PS5 of Xbox One naar Xbox Series X/S en je vooruitgang behouden in FUT en Volta.

De FIFA 22 release is nabij. Als je niet kan wachten, dan heb je waarschijnlijk wel interesse in de FIFA 22 Early Access waarmee je de game al vroeger kan spelen. We hebben ook uitgebreide informatie over wat er allemaal nieuw is aan de FIFA 22 gameplay, het nieuwe FIFA 22 FUT, de FIFA 22 Career Mode en natuurlijk ook FIFA 22 Volta. Ook zijn de eerste FIFA 22 Player Ratings er, met de Bundesliga ratings, La Liga ratings, Premier League ratings, Serie A ratings en Ligue 1 ratings. Als je nog specifieker wil gaan, hebben we zelfs overzichten van de beste middenvelders, beste aanvallers, beste keepers, beste verdedigers en beste talenten voor je. Vergeet ook zeker niet dat de FIFA 22 Web app ontzettend handig is!

FIFA 22 Legacy Edition (Nintendo Switch) - Wat is het verschil?

Ook op de Nintendo Switch komt er een FIFA 22 release. Maar er zijn een paar belangrijke dingen die je daarover moet weten. EA's voetbalgame heeft een apart parcours op de Nintendo Switch. Nintendo's console krijgt namelijk de FIFA 22 Legacy Edition. Leuke naam, maar wat het in werkelijkheid betekent is dat de Legacy Edition niet de nieuwe features bevat die je zou verwachten in een nieuwe FIFA.

Het enige wat je dus mag verwachten als je FIFA 22 Legacy Edition koopt is dus de gameplay van de vorige FIFA, maar dan met bijgewerkte clubs, selecties, tenues en de stadions van 2021/2022.

Waarom Switch-eigenaars het met een 'mindere' versie van FIFA 22 moeten doen, daar hebben we het raden naar. Initieel was EA's argument dat The Journey, de singleplayermodus die vroeger in FIFA zat, enkel mogelijk was op de Frostbite Engine. Die engine kreeg EA niet aan het draaien op de Switch en dus moesten enkele features weggelaten worden.

The Journey bestaat inmiddels niet meer, maar de Legacy Edition blijft. En dat betekent geen Volta, geen verbeterde Career Mode, en een FUT zonder Squad Battles, FUT Champions of aan te passen stadions. Samengevat: wie FIFA 22 Legacy Edition koopt, speelt eigenlijk een game uit 2017.

Opgelet, want er zijn nog geen trailers of screenshots uitgebracht van de FIFA 22 Legacy Edition op de Nintendo Switch. Zeker is wel dat deze graphics niet benaderd zullen worden.

FIFA 22 cover - Welke speler staat er dit jaar op de voorkant?

Fans wachten elk jaar vol spanning op de onthulling van de coverspeler. Het afgelopen decennium werd die cover vooral gedomineerd door Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar daar komt stilaan verandering in. In 2019 prijkte Eden Hazard op de cover en vorig jaar was het de beurt aan Kylian Mbappé.

Net zoals vorig jaar pronkt de Franse sterspeler van PSG Kylian Mbappé op de FIFA 22 cover. Deze keer kiest EA wel voor een meer minimalistische aanpak. In tegenstelling tot de collage met verschillende foto's van vorig jaar ligt de focus deze keer op één foto van Mbappé en het rugnummer 7 wat hij sinds vorig seizoen draagt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 22

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties