Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 21 ondersteunt geen cross-play binnen dezelfde consolefamilie

Gele kaart voor EA.

Electronic Arts maakt via Twitter bekend dat Fifa 21 geen cross-play ondersteunt. Dat spelers op de pc, PlayStation en Xbox het niet tegen elkaar kunnen opnemen, is geen grote verrassing. Eerdere versies van Fifa ondersteunden die mogelijkheid ook niet. Opvallender is echter dat er ook binnen dezelfde consolefamilie geen cross-play is.

Wie de game op de PlayStation 4 speelt, kan het dus niet opnemen tegen spelers op de PlayStation 5. Hetzelfde geldt voor de Xbox One en Xbox Series X. De aankondiging is een grote verrassing, aangezien FIFA 21 wel een gratis upgrade voor de PlayStation 5 en Xbox Series X krijgt.

Spelers kunnen dus gratis upgraden naar de versie van Fifa 21 voor de volgende generatie en hun progressie in FIFA 21 Ultimate Team en Volta Football meenemen. Van zodra je dat doet, kun je het echter niet langer tegen je vrienden spelen die enkel een PlayStation 4 of Xbox One hebben.

De eerste reacties van de fans op Twitter tonen alvast weinig begrip voor de keuze van EA. De Fifa 21 release voor pc, PlayStation 4 en Xbox One staat gepland voor 9 oktober.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties