Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 21 FUT-kaarten schandaal aan het licht gebracht

#EAGate

Een medewerker van EA heeft vermoedelijk illegaal voor duizenden euro's aan FIFA Ultimate Team-kaarten voor FIFA 21 verkocht. Dat blijkt uit meerdere screenshots die op Twitter zijn geplaatst.

In een van de berichten worden specifieke Icon-kaarten voor 750 tot 1000 euro aangeboden. De nog zeldzamere Icon Moments worden voor 1000 tot 1700 euro verkocht. In andere tweets zijn videobeelden en discordgesprekken te zien die laten vermoeden dat de verkoper een medewerker van EA is.

De EA Sports-twitteraccount heeft inmiddels ook gereageerd op de situatie en geeft te kennen dat er een intern onderzoek van start is gegaan. Ook geeft EA aan dat het gedrag 'onacceptabel' is en dat het 'grote problemen voor de spelbalans en competitie veroorzaakt.'

FIFA Ultimate Team ligt al geruime tijd onder vuur door onder andere de Nederlandse en Belgische kansspelwetgeving. Zo is het bijvoorbeeld al niet langer mogelijk om FIFA-punten in België te kopen.

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties