Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 20 release - 5 dingen die je moet weten

De nieuwe Volta modus, FUT 2020 veranderingen en meer!

De FIFA 20 release is binnenkort eindelijk aan de beurt! De game houdt ons ongetwijfeld weer een jaar zoet met vrienden te vernederen op het digitale grasveld. Als je denkt dat EA's langlopende sportreeks nooit verandert, dan heb je het echter mis: FIFA 20 heeft wel degelijk enkele interessante nieuwigheden. In dit artikel leggen we je kort 5 dingen uit die je MOET weten vooraleer je FIFA 20 koopt en speelt. Wil je nog meer weten over de game? Lees dan ook ons FIFA 20 - Gameplay, FUT, Volta en alles wat je moet weten artikel.

1. FIFA Ultimate Team kijkt naar Fortnite

FIFA Ultimate Team (FUT) is ondertussen al jaren de meest diepgaande en verslavende modus uit de reeks. Don't change a winning team, zo klinkt het bekende gezegde, maar toch heeft EA voor dit jaar enkele belangrijke veranderingen doorgevoerd.

Zo heeft FIFA goed naar Fortnite gekeken, want FUT 2020 heeft zijn eigen Battle Pass. Dat betekent dat er constant nieuwe uitdagingen worden gegenereerd die je XP opleveren. Stijg je in level, dan krijg je nieuwe cosmetische items, boosts voor FIFA-punten, nieuwe overwinningsposes, en meer. Sommige levels leveren je zelfs exclusieve en sterke spelers op... De Battle Pass is in tegenstelling tot Fortnite hier echter wel gratis, waardoor ook Belgische spelers zich niet teveel in de steek gelaten moeten voelen (zie puntje 3 hieronder).

Tot slot zijn de Icons grondig aangepast: vlak na de release van FIFA 20 zullen er namelijk enkele Base en Mid Icons zijn, namelijk vertegenwoordigingen van spelers aan het begin van hun carrière. Over enkele weken komen er echter ook Prime en Moment Icons, de spelers op het toppunt van hun kunnen vertegenwoordigen. Op die manier probeert EA je aan te moedigen om meer diverse teams op te bouwen.

2. Er is een compleet nieuwe modus: Volta!

Herinner je je nog het supercoole FIFA Street van weleer? Wel, goed nieuws: FIFA 20 krijgt een splinternieuwe modus genaamd FIFA Volta die je opnieuw op straat laat spelen en waarbij jij grotendeels je eigen regels kunt bepalen.

Naast gegarandeerde geweldige potjes met je vrienden, kun je ook een lijvige singleplayer campaign aangaan. Met een verhaal waarin je de wereld rondreist om in toernooien te voetballen en XP verdient om nieuwe skills aan te kopen. Ook de cosmetische kant wordt niet verwaarloosd, want je kunt je straatvoetballer tot in de puntjes customizen met items die bovendien 'loot rarity' rankings krijgen. Klinkt als de perfecte compagnon voor FUT!

3. Belangrijke voordelen met de Champions Edition; behalve als je in België woont...

De FIFA 20 release ligt op 27 september in zowel België als Nederland, voor de pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One. Maar Belgische spelers hebben een groot nadeel: de FIFA 20 Champions Edition is niet te koop in België.

De reden is de kansspelwetgeving die verschilt in België en Nederland, waarbij de Belgische wet strikter is. Bijgevolg heeft uitgever EA ervoor gekozen om de Champions Edition niet te verkopen, omdat het anders mogelijk een boete riskeert. Als Belg kun je dus enkel de FIFA 20 standaard editie kopen.

Nederlanders die de Champions Edition kopen, starten met een voordeel. Ze krijgen bovenop de goodies van de standaardeditie ook nog gratis Goud-pakketjes gedurende twaalf weken én drie dagen eerder toegang tot de game.

4. De foutjes van FIFA 19 zijn aangepakt

FIFA 19 was ok, maar had zeker problemen. Bovenal was het schieten op doel altijd onduidelijk, en was je nooit zeker of je ging scoren of niet. In FIFA 20 is dit grondig aangepakt: zodra de bal je voet verlaat, of het nu voor een schot op doel of een pass is, zijn de physics accurater en realistischer.

Bovendien is het slome spel van vorig jaar aangepakt. Als je een enorme snelle teamgenoot hebt zoals Gareth Bale, dan hebben tegenstanders ook écht moeite om hen bij te houden. Koppel dat aan de terugkeer van de zijwaartse dribbels die in FIFA 17 een dodelijk wapen waren, en je hebt enorm veel mogelijkheden om een interessante offensieve strategie te voeren.

5. Champions League

Vond je het ook zo geweldig om in FIFA 19 te kunnen spelen in de Champions League? Dan is er goed nieuws: FIFA 20 behoudt de licenties van vorig jaar. Daardoor kun je dus opnieuw je kans wagen in de Champions League, de UEFA Europa Liga, and UEFA Super Cup.

EA's FIFA zou FIFA niet zijn indien dat niet gepaard zou gaan met een presentatie die tot in de puntjes verzorgd is. Bijgevolg gaan die exclusieve competities ook gepaard met de juiste presentaties, inclusief de merken, en commentaar die speciaal voor deze modus is ingesproken.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 20

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties