Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 19 laat opnieuw de bal rollen op de Switch

Schot op doel.

In de FIFA 19 preview kun je Marcel's ervaringen met de game lezen, die hij tijdens een Nintendo-evenement heeft opgedaan. Is FIFA 19 voor de Switch een schot op doel?

Na de succesvolle Switch-versie van FIFA 18 keert de jaarlijkse voetbalgame terug naar de Nintendo Switch. FIFA 19 moet nog spectaculairder worden dan zijn voorganger. Al maakt Electronic Arts wel de kanttekening dat de Switch-versie van de andere verschilt. Toch lijkt het er tijdens de hands-onsessie op dat FIFA 19 zich prima staande kan houden op Nintendo's handheldconsole.

Bekijk op YouTube

Het paradepaardje van deze FIFA-editie is de opkomst van de langverwachte Champions League. Voor de Switch-bezitters is er echter goed en slechts nieuws. In The Journey jaagt sterspeler Alex Hunter op de cup met de grote oren, maar de verhaalmodus schittert net als vorig jaar in afwezigheid. Wel kun je in andere modi zoals FUT en Career Mode in de Champions League, Europa League en de Europese Supercup aan de bak. Voor de complete FIFA-ervaring moet je dus nog steeds bij de andere platforms zijn, maar op de Switch pak je grotendeels wel Europees voetbal mee.

Een ander verschil tussen de FIFA 19-versies is dat de Switch-versies niet van de Frostbite Engine gebruikmaken. In plaats daarvan heeft ontwikkelaar EA Sports de engine van de Switch-versie van FIFA 18 gebruikt en opgepoetst. Tijdens de hands-onsessie bij Nintendo resulteerde dat in een bijzonder scherpe en vloeiende voetbalervaring. De game houdt wederom in en uit de Dock een constante 60 frames per seconde aan, maar wat vooral opvalt, zijn de verbeterde graphics. Zowel de spelers als het veld zien er dit jaar een stuk gedetailleerder uit. Verwacht geen volle tribunes met toeschouwers, maar wel steeds meer platgetrapt gras naarmate een wedstrijd verloopt. Hoewel de Switch minder krachtig is dan zijn concurrenten, staat de hybride handheldconsole prima zijn mannetje om je een vloeiende voetbalervaring te bieden.

Tijdens de hands-on is er enkel met de Switch Pro Controller gespeeld, maar FIFA 18 voor de Switch liet prima zien dat een enkele Joy-Con prima te doen is. Na enige gewenning maak je de mooiste fake shots en ben je helemaal in je nopjes. Al heb je met twee spelers waarschijnlijk de beste ervaring als beiden een Switch Pro Controller gebruiken. De Joy-Con mist immers een aantal knoppen die je speelstijl beïnvloeden, maar ook het gemis van het tweede pookje zorgt voor minder schijnbewegingen. FIFA 19 speelt gelukkig wel een stuk minder stroef dan FIFA 18 - iets waar Electronic Arts tijdens het ontwikkelproces vooral op heeft gelet. De soepele animaties en snelle reactietijden lijken voor een beter spelverloop te zorgen.

(FIFA 19 voor de Switch preview) Op willekeurige locaties vrienden uitdagen zorgt voor extra speelplezier.

Een groot verschil met FIFA 18 zijn de online friendlies, waardoor je iedereen in je vriendenlijst voor een vriendschappelijk seizoen kunt uitdagen. Daardoor komt de game steeds dichter bij zijn grote broers te staan. Wel moet je hier straks een Nintendo Switch Online-lidmaatschap voor bezitten, al gaat het dan eerder om de mobiele FIFA-ervaring dan dat je voor de televisie gekluisterd zit. Juist op willekeurige locaties vrienden uitdagen zorgt voor extra speelplezier. Je kunt immers niet voor niets met een tweede Switch een lokaal toernooi opzetten.

Het potentieel van de Switch-versie van FIFA 18 werd vorig jaar grotendeels benut. Toch probeert de Switch-versie van FIFA 19 dit seizoen beter te presteren. Dat komt voornamelijk door de extra aandacht die Electronic Arts aan de Switch-versie besteedt. De verbeterde engine moet uiteindelijk voor een betere voetbalervaring zorgen. Een ervaring die waarschijnlijk in handheldstijl het beste is. FIFA 19 voor de Switch neemt een aanloop en maakt een schot op doel.

Voor deze FIFA 19 preview heeft Marcel op een Nintendo Switch met een Switch Pro Controller gespeeld. FIFA 19 komt op 28 september voor de pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One uit.


Wil je meer weten over FIFA 19? Lees alles over de FIFA 19 release, FUT, Champions League, The Journey en alles wat we nog meer weten. Ook hebben we meer uitleg voor je over Chemistry in FIFA 19's FUT. Lees hier ook wie de beste aanvallers, beste middenvelders, beste verdedigers, beste keepers en beste wunderkids zijn in FIFA 19.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 19

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.
Reacties