Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 18 Tactical Defending - Goed leren verdedigen

We bouwen een muur.

In FIFA 18 leveren goals weinig op als je ook veel tegendoelpunten slikt. Daarom is een goede FIFA 18 verdediging één van de belangrijkste aspecten waar aan moet werken. Wees steeds aandachtig, analyseer de spelsituatie en blijf kalm. Wat je voor de rest met FIFA 18 Tactical Defending moet doen, doen we hier uit de doeken.

FIFA 18 Tactical Defending gebruiken

Om te goed verdedigen kun je FIFA gebruik maken het Tactical Defending-systeem. Deze verdedigingsmethode is zowel online als offline erg handig.

Als verdediger nader je de speler met de bal door de A-knop of X-knop (al naargelang je op de Xbox of PlayStation speelt) ingedrukt te houden. Volgens heb je de volgende opties: je kunt een sliding tackle (X of Vierkant) gebruiken, of een staande tackle (B of Cirkel). Druk je meteen na een sliding tackle meteen opnieuw op dezelfde knop, dan voer je aansluitend een nieuwe tackle uit. Je hebt wat oefening nodig om de timing hiervan goed onder de knie te krijgen.

Let erop dat je niet wild tekeer gaat en zomaar zonder nadenken op je tegenstander afstormt. Reageer rustig, behoud het overzicht en zo kun je de volledige situatie inschatten. Is je tackle namelijk te overhaast, dan kan het dat je tegenstander een vrije trap in de richting van het doel krijgt, waardoor er uiteraard een gevaarlijke doelkans voor je tegenstander ontstaat. De timing is dus cruciaal, zodat je tackle niet te vroeg is en ook niet te laat komt. In het slechtste geval krijg je een kaart te slikken. Bij de Skill Games kan je tackles in een veilige omgeving oefenen.

Sergio Ramos is de beste verdediger in FIFA 18.

Hou je A of X ingedrukt, dan ga je ook met de tegenstander mee wanneer deze sprint. Hou je B of Cirkel ingedrukt, dan kun je aan het truitje van de tegenstrever trekken. Doe dit echter niet te lang want als de scheidsrechter dit ziet loop je kans op een gele kaart en een vrije trap voor je tegenstander. En in het doelgebied moet je dit sowieso niet riskeren, of anders krijg je misschien een penalty tegen.

Druk op de rechterschouderknop om een medespeler te roepen die je helpt om de tegenspeler die aan de bal is onder druk te zetten. Met twee de bal proberen afnemen verhoogt natuurlijk ook drastisch je kans om balbezit te krijgen.


Meer FIFA 18 tips nodig? Begin dan bij de FIFA 18 player ratings en vooral de FIFA 18 winter ratings refresh. Wat is nu eigenlijk de beste FIFA 18 formatie? Ken je alle FIFA 18 FUT Icons en weet je alles over de handige FIFA 18 web app. Of ben je meer geïnteresseerd in FIFA 18 FUT tips, zoals FIFA 18 FUT chemistry styles en FIFA 18 FUT coins.


Zorg dat je echter naar meer kijkt dan enkel de speler die de bal heeft. Let op tegenstanders, zodat zij geen vrije ruimte krijgen. Verhinder de man aan de bal sowieso om te passen of voorzetten te geven. En als één van je spelers sneller is dan diegene met balbezit, dan kun je via een goed getimede sprint waarschijnlijk snel de bal afsnoepen.

Zorg zeker dat je je speler niet blind naar voren laat sprinten, zodat hij voor diegene met balbezit terechtkomt. Dit is namelijk de perfecte valstrik om een vijand aan buitenspel te laten ontsnappen. Zorg ook dat de tegenstrever je energie niet uitput. Wees geduldig, wacht af en sla toe op het juiste moment; zeker op de hogere moeilijkheidsgraden.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties