Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 18 Penalty en corner - Scoren en goed trappen

Zo schiet je elke strafschop recht in de haak.

FIFA 18 penalties en corners zien er net dat beetje anders uit dan de jaren voordien. Vooral bij een penalty is het nu moeilijker om per ongeluk te scoren, maar wel makkelijker als je weet wat je aan het doen bent.

Het grootste voordeel bij een FIFA 18 penalty is dat je nu je exacte positie kunt veranderen, nog voor je begint te lopen. En dat je tot op het laatste moment nog de richting van je schot kunt aanpassen. De linker stick gebruik je nu ook gewoon terug om te richten en niet om je speler in beweging te krijgen.

FIFA 18 penalties trappen

Volg de onderstaande stappen om de perfecte FIFA 18 penalty te trappen en te scoren:

 • Een penalty begint als je met LS een richting kiest, of als je de krachtbalk begint op te laden.
 • De richting van de penalty hangt van twee dingen af: LS voor de richting van links naar rechts en de kracht voor de richting van boven naar onder.
 • Voor een hoge penalty stop je op 2.5 krachtbalkjes.
 • Voor een lage penalty stop je op 1.5 krachtbalkje.
 • Je kunt de richting van je aanloop met RS veranderen. Dit is handig om je tegenstander te verrassen.
 • Je kunt de richting van je penalty tot op het laatste moment veranderen. Doe dit door gewoon op het laatste nippertje met LS te bewegen.
 • Om de richtingspijl bij een penalty aan of uit te zetten druk je op de D-pad naar boven.
Vooral cool blijven nu...

FIFA 18 penalties als keeper stoppen

In sommige situaties sta je in het doel en rust op jou de zware taak om de bal tegen te houden. Wees ervan bewust dat er geen definitieve methode is om de bal gegarandeerd tegen te houden, maar dat het afhankelijk is van geluk. Soms houd je drie ballen op een rij tegen; soms ga je als verliezer het veld af.

Dat betekent overigens niet dat je al doelman machteloos op de lijn staat. Je kunt je verplaatsen met de linkerstick, en met de rechterstick duik je op een bal af.

Je hebt echter wel een aantal vaardigheden achter de hand om de schutter te verwarren.

Druk op X of Vierkant en de doelman gedraagt zich als een matador. Als je op B of Cirkel drukt, wijst hij naar een van de hoeken in het doel. Met Y of Driehoek gedraag je je als paljas en met A of X stoot hij z'n heupen naar voren.


Meer FIFA 18 tips nodig? Begin dan bij de FIFA 18 player ratings en vooral de FIFA 18 winter ratings refresh. Wat is nu eigenlijk de beste FIFA 18 formatie? Ken je alle FIFA 18 FUT Icons en weet je alles over de handige FIFA 18 web app. Of ben je meer geïnteresseerd in FIFA 18 FUT tips, zoals FIFA 18 FUT chemistry styles en FIFA 18 FUT coins.


FIFA 18 corner scoren

Volg de onderstaande stappen om de perfecte corner te trappen en een gevaarlijke kopkans te creëren:

 • Selecteer een speler: kies de speler die je wilt dat de bal gaat ontvangen door op L1 / LB te drukken.
 • Plaats de corner: gebruik de gele cursor om de plaats aan te duiden waar de bal gaat komen. Druk vervolgens op Vierkantje / X om de gewenste kracht aan het schot te geven. Minder kracht laat de bal zweven, meer kracht zorgt voor een scherpere voorzet. De cursor zal nu op die plaats blijven.
 • Neem je positie in: beweeg nu he speler in de juiste positie. Het beste is een plaats waar hij nog enkele metertjes moet lopen om met een goede vaart bij de bal te komen.
 • Trap de corner: druk opnieuw op Vierkantje / X om te bal te lanceren.

De beste corners in onze ervaring zijn die naar de eerste of laatste paal vliegen. Hier is meestal het meeste plaats om een goede kopkans uit te voeren.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties