Skip to main content

FIFA 18 Passes - Perfecte assists geven

Maak van elke pass een goei voorzet.

Als je in FIFA 87 in de aanval gaat, moet je proberen de bal niet te verliezen, zodat je de tegenstander elke kans op een counter ontneemt. Maar je wilt natuurlijk ook op een mooie positie belanden om je aanval met een doelpunt te bekronen en dat doet je natuurlijk door goede FIFA 18 passes en assists te geven. Hoe je dat het beste doet, lees je hier.

Nauwkeurige FIFA 18 passes geven en aannemen

Even belangrijk als de passes is de balaanname. Als je die verknoeit, dan raak je de bal hoogstwaarschijnlijk kwijt. Als je niks doet, probeert je speler de bal normaal aan te nemen. Er zijn echter nog betere mogelijkheden.

Als je de rechtertrigger ingedrukt houdt en de stick in een richting naar keuze beweegt, dan gaat de speler die de pass aanneemt precies naar die positie. Het is met een beetje geluk mogelijk tegenstanders op die manier snel voorbij te spelen, als deze geen rekening houdt met je snelle balaanname. Maar het risico bestaat dat je de bal verliest. Houd dus het spel en de posities van je tegenspeler steeds in het oog voordat je zoiets probeert. Als het lukt, kun je echter veel ruimte vrijspelen, met eventueel een doelkans als gevolg.

Door de linkertrigger en de de linkerstick te gebruiken, zet de speler die de bal aanneemt meteen zijn weg verder in de richting die je kiest.

Je kunt passes langs de grond (A, X), in de lucht (X, Vierkant) of in de vrije ruimte (Y, Driehoek) spelen. Gebruik L1 en Y of Driehoek voor dieptepasses, die goed bij counters in de vrije ruimte werken. Daar kunnen vooral snelle aanvallers van profiteren, als de weg vrij is en de pass goed aankomt. Let er echter op dat je spelers niet buitenspel staan. Het is ook mogelijk om grondpasses in de vrije ruimte te spelen, door gewoon L1 in te drukken.

Voetbal is en blijft een teamsport. Passes en assists zijn dus cruciaal.

Door de rechterschouderknop samen met de knop voor een hoge pass (X, Vierkant) in te drukken, voer je een stiftbal uit, die na het landen nog eens opspringt.

Door R1 te gebruiken, kun je een balaanname nabootsen. Daarvoor moet de bal wel recht op je speler afrollen. Druk op R1 en je speler laat de bal tussen zijn benen rollen om hem dan te volgen. Afhankelijk van de situatie kun je zo een doorbraak forceren, de verdediging verschalken of de bal aan een medespeler laten. Je moet het spel leren inschatten om op het juiste moment de juiste beslissing te nemen.

Een halfhoge pass voer je uit door de knop voor de hoge pass (X, Vierkant) tweemaal in te drukken. Als je die knop driemaal indrukt, krijg je een grondpass.

Als je de tegenstander op het verkeerde been wilt zetten, doe dan alsof je een pass gaat aannemen door eerst X en daarna meteen A in te drukken en de stick in de gewenste richting te duwen. Onder bepaalde omstandigheden laat je je tegenstander in het niets duiken of speel je een medespeler aan, waarvan je tegenspeler het niet verwacht.


Meer FIFA 18 tips nodig? Begin dan bij de FIFA 18 player ratings en vooral de FIFA 18 winter ratings refresh. Wat is nu eigenlijk de beste FIFA 18 formatie? Ken je alle FIFA 18 FUT Icons en weet je alles over de handige FIFA 18 web app. Of ben je meer geïnteresseerd in FIFA 18 FUT tips, zoals FIFA 18 FUT chemistry styles en FIFA 18 FUT coins.


Goede FIFA 18 assists een voorzetten trappen

Als je langs de zijkant wilt aanvallen, moet je hoge passes langs de flanken goed onder de knie hebben. Zoek vleugelspelers die in hoge passes en voorzetten gespecialiseerd zijn en ook nog eens een goede snelheidswaarde hebben. Als je met volledig manuele besturing speelt, moet je veel oefenen om je hoge assists precies binnen het strafschopgebied te krijgen. Daarvoor moet je namelijk zeer precies met de linkerstick tewerkgaan. Je kunt altijd in de oefenarena en bij de skill games trainen.

Met de knop voor de hoge pass (X, Vierkant) smijt je de bal voor het doel. Hoe ver de bal vliegt, hangt af van de kracht die je kiest. Houd de knop niet te lang ingedrukt, want dan kan de bal aan de andere kant buiten rollen. Zoek een goede balans, zodat je voorzet niet te kort en niet te lang is.

Voor een voorzet bij de eerste paal gebruik je het beste een halfhoge bal. Druk daarvoor twee keer op de hoge pass-knop. Als je drie keer op de knop duwt, dan speel je een snelle grondpass naar het midden. Let wel op dat je bij elke pass altijd de juiste hoeveelheid kracht gebruikt.

Met de linkerstick geef je een assist effect mee. Je kunt de bal zo van het doel weg of net naar het doel toe spelen. Houd in het achterhoofd: overdrijf niet. Als je de knop te lang indrukt, belandt de bal achter je aanvallers, in de handen van de keeper of gewoon buiten. Oefen een beetje in de oefenarena als het nodig is, en je zult snel zelf merken hoe je het goed moet doen.

Read this next