Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 17 Ultimate Team - Web App voor pc, iOS en Android downloaden en gebruiken

Begin je team al te bouwen.

Natuurlijk kun je niet onafgebroken aan je pc of console zitten. Op een bepaald moment moet je ook gaan werken, iets eten, slapen of aan andere sociale activiteiten deelnemen. Dat betekent echter niet dat je die belangrijke transfer voor je Ultimate Team moet verwaarlozen. Electronic Arts heeft namelijk een handige companion app gemaakt voor FIFA 17: de FIFA 17 Ultimate Team App.

Meer over de game zelf weten? Check dan onze FIFA 17 tips.

De web app-versie kun je vanaf vandaag gebruiken via je browser en is dus ook via je pc toegankelijk. De companion app is een opzichzelfstaande app die je in de Google Play Store vindt voor Android-apparaten, of via iTunes downloadt voor iOS-apparaten. Deze lanceert naar alle waarschijnlijkheid pas op 22/09, wanneer de toegang voor EA Access-leden start.

Wanneer je je inlogt, moet je eerst je account verifiëren. Daarna staat heel Ultimate Team voor je klaar. Dat is enorm handig als je onderweg bent en met je laptop of mobiele apparaat snel even wil checken of er goede, nieuwe aanbiedingen zijn. Gedaan dus met koopjes mis te lopen tijdens je job of als je op de schoolbanken zit. Daarnaast krijg je traditiegetrouw ook nieuwe Coins en Sets als je dagelijks inlogt.

Dankzij de web app en companion app moet je dus niet meer steeds de game zelf bij de hand hebben om je team samen te stellen en nieuwe spelers aan te schaffen. Wat kun je echter nog doen met de app?

Teams

De teampagina toont enerzijds je ploeg op dit moment, maar ook het elftal van je dromen. Je ziet ook op voorhand hoe goed de spelers met elkaar in harmonie zijn. De Team Chemistry, verbindingslijnen en posities zie je dan direct. Je kunt ook al veranderingen plannen, die dan later automatisch worden doorgevoerd als je opnieuw aan je pc of console zit.

Je kunt ook je Dream Squad aanpassen. In een oogopslag zie je ook het Team of the Week en spring je meteen naar de transfermarkt, of met de app gericht naar bepaalde spelers zoeken.

Deze middenvelders verdienen meteen een plaats in je FIFA Ultimate Team.

Shop

De shop biedt je de mogelijkheid om nieuwe Bronze, Silver of Gold Sets te kopen. Na de aankoop zie je natuurlijk ook de inhoud die je daarmee in de wacht hebt gesleept. Je kunt die inhoud vervolgens gebruiken, doorverkopen of op de transfermarkt aanbieden.

Transfermarkt

De transfermarkt is het kloppende hart van de app voor FIFA 17 Ultimate Team. Of je nu aan je smartphone, tablet of pc zit, je kunt alle aangeboden spelers zien en ook zoeken naar spelers die je in je team wilt. Het voordeel van de app is uiteraard dat je ook een oogje in het zeil kunt houden op de transfermarkt als je niet de game zelf aan het spelen bent. Zo kun je misschien onverwacht een koopje binnenhalen of snel een bepaalde speler weggrissen, voordat de drukte 's avonds begint. Dan zijn de meeste spelers nu eenmaal online.

Er zijn verschillende opties om het zoeken makkelijker te maken. Natuurlijk kun je spelers per naam zoeken als je een bepaalde voetballer nodig hebt. Je kunt echter ook aan de hand van de kwaliteit, positie of nationaliteit van spelers zoeken. Of wat dacht je van het bepalen van de minimum- of maximumprijs? Zo kun je heel precies zoeken naar bijvoorbeeld een Braziliaanse speler binnen je budget.

Je kunt zelf ook een specifieke zoeklijst samenstellen. Vind je een aanbod interessant, dan markeer je het en dan verschijnt het in de lijst. Zo giet je alle aanbiedingen die interessant zijn voor jou persoonlijk in een mooi, compact overzicht. Op die manier zie je steeds wat er je werkelijk interesseert en houd je de belangrijkste zaken in het oog.

Op de transfermarkt kun je natuurlijk ook zelf aanbiedingen doen. Wanneer je bijvoorbeeld enkele kaarten dubbel hebt of met een kaart zit die je niet wilt, dan kan dat je heel wat geld opleveren. Je kunt naast spelers ook consumables zoals Player Training, Position of Fitnesse aanbieden en vervolgens de prijzen ervoor in de gaten houden.

Mijn Club

Bij 'Mijn Club' vind je alle kaarten die je al bezit en die je voor je club hebt opgeslagen. Dat zijn enerzijds spelers, anderzijds werknemers, trainers of misschien wel consumables zoals fitnesskaarten of modificatoren. Met die laatste pas je de positie of de specialisatie van je spelers aan. Best belangrijk dus.

Er zijn ook veel objecten te verzamelen voor je club, zoals logo's, stadions, nieuwe tenues en ballen. Breng je daar veranderingen in aan, dan worden die meteen opgeslagen en kun je 's avonds voor je pc of console meteen aan de slag met al dat nieuws.

Leaderboards

Ten slotte zijn er ook nog de leaderboards. Hier zorgt men ervoor dat er ook onder vrienden aangename competitie is. Zo kun je je team met vrienden of met andere spelers vergelijken. Dat gebeurt op basis van de kwaliteit of marktwaarde van je teamg. Als je dus wilt weten wie er het beste bezig is, dan moet je daar een kijkje nemen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties