Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 17 Ultimate Team - Draft Mode team en Dream Squad samenstellen

Zo stel je in theorie je droomteam samen.

Hoe ziet het team van je dromen eruit? Je hoeft niet langer te fantaseren, want via Ultimate Team kun je op heel eenvoudige wijze je Dream Squad samenstellen zonder daar Coins voor uit te geven. Al staat dat team 'enkel maar op papier'. Hier vertellen we je echter wel hoe je de optimate opstelling in Draft Mode samenstelt.

Dream Squad samenstellen

Iedereen heeft zijn eigen eisen en fantasieën als het gaat over een ideaal team. De vraag is dan ook: zou het in de praktijk functioneren? Daarbij helpt Dream Squad.

Hiermee stel je vooraf en op eigen tempo het elftal van je dromen samen. Je kunt daarbij uit alle spelers kiezen die in de Ultimate Team modus zitten. Met de zoekfunctie kun je ze allemaal vinden. Na het selecteren kun je - net zoals bij je normale team - kijken hoe goed de spelers onderling in harmonie zijn.

Je ziet ook de algemene waarde van je Team, de sterrenwaarde en de Team Chemistry, zonder dat je er ook maar iets van Coins voor moet uitgeven. Via het Dream Squad scherm kun je ook meteen op zoek naar eender welke speler via de transfermarkt. Daar kun je dan de aanbiedingen doorzoeken tot je iets vindt wat je aanstaat.

Op deze manier kun je al op voorhand tot in detail je team plannen, zonder dat er iets van risico aan verbonden is of je onder tijdsdruk staat.


Meer FIFA 17 Ultimate Teams tips:

FIFA 17 Ultimate Team - Starterstips voor beginners

FIFA 17 Ultimate Team - Formatie, Team Chemistry en Fitness

FIFA 17 Ultimate Team - Speler aanpassen, contract verlengen en lenen

FIFA 17 Ultimate Team - Snel Coins (geld) verdienen

FIFA 17 Ultimate Team - Transfermarkt: spelers kopen en verkopen

FIFA 17 Ultimate Team - FUT Champions en Squad Build Challenges voltooien

FIFA 17 Ultimate Team - Teamgeeststijlen en Chemistry Styles voor elke positie

FIFA 17 Ultimate Team (FUT 17) tips en tricks - Team opbouwen, Coins verdienen en de transfermarkt

FIFA 17 tips en tricks - Overzicht voor beginners en gevorderden


Goede opstelling in Draft Mode samenstellen

In Draft Mode speel je offline tegen de AI, of speel je online tegen andere menselijke spelers. Je eigen Ultimate Team speelt in deze modus geen rol, maar dat betekent niet dat het aspect van de teamopbouw niet van belang is.

Je moet namelijk de bekwaamheid van de opstelling van je ploeg testen. Je kiest uit meerdere opstellingen die je voor een bepaald aantal matches moet behouden. Aansluitend heb je het typische keuzeprobleem: je kiest een kapitein en nadien stel je voor elke positie een speler op uit een voorafbepaalde lijst.

Let bij de samenstelling van het team op wat je ook bij andere teams in de gaten moet houden: een goede Team Chemistry en goede verbindingslijnen tussen de spelers. Dat gaat niet steeds zonder problemen, maar zorg dat je het maximum aan potentieel eruit haalt. Kijk ook goed wie je als startelftal en reservespelers selecteert. Je kunt de opstelling natuurlijk ook nog aanpassen en zo kleine veranderingen doorvoeren.

In de Draft Mode kun je in theorie alle spelers uitkiezen die in de Ultimate Team modus zitten, alsook spelers uit de Team of the Week of de Xbox-exclusieve Legends. Zo krijg je de kans om met de beste spelers van FIFA 17 de Ultimate Team te spelen.

Om aan de Draft Mode deel te nemen moet je een toegangsbedrag betalen. Dit zijn 15.000 Coins of 300 FIFA Points. Ook kun je in Card Sets soms een Draft Token vinden, dat een deelname zonder betaling toelaat. Na de eerste match in Draft Mode - zelfs als je deze verliest - krijg je een beloning die overeenstemt met de som die je hebt betaald voor de deelname. Hoe beter je speelt, hoe beter de beloning natuurlijk. Het kunnen zowel Coins als Card Sets zijn. Natuurlijk loont het ook als je alle matchen wint.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties