Skip to main content

FIFA 17 op PS3 en Xbox 360 - Wat zit er wel en niet in de game

Tijd voor een upgrade?

Er komen vrijwel geen games meer voor de vorige generatie consoles uit. FIFA 17 is echter een van de uitzonderingen. De voetbalgame komt op 29 september naast de pc, PlayStation 4 en Xbox One namelijk ook op de PlayStation 3 en Xbox 360 uit. Toch krijgen de spelers op die consoles niet het volledige pakket, maar een ietwat uitgeklede versie van de voetbalgame. Wat zit er wel en wat zit er niet in de PlayStation 3- en Xbox 360-versie?

Bekijk ook eerst 5 dingen die je over FIFA 17 moet weten.Bekijk op YouTube

Gameplay?

Naast onder meer Battlefield, Need For Speed en Star Wars Battlefront maakt dit jaar de Frostbite Engine ook in de FIFA-reeks diens entree. Het neemt daarbij afscheid van de Ignite Engine, die in FIFA 14 geïntroduceerd werd. De PlayStation 3 en Xbox 360 zijn echter niet krachtig genoeg bevonden, dus de FIFA 17-versies op die consoles lopen niet op de nieuwe engine.

Op de officiële site van FIFA 17 is te lezen dat op de PlayStation 3 en Xbox 360 de spelopvattingen en aanvalstechnieken vernieuwd zijn. Dat houdt dus in dat je dode spelmomenten beter kunt beïnvloeden, en er nieuwe manieren zijn om op het doel af te ronden. EA Sports zwijgt echter over verbeterde AI en vernieuwde fysieke duels op die consoles. Twee van de vier nieuwe gameplayelementen zijn dus ook op de PlayStation 3 en Xbox 360 doorgevoerd.

Gelukkig zitten deze aanvallers wel in de PS3 en Xbox 360 versies.Bekijk op YouTube

The Journey?

Nieuw in FIFA 17 is The Journey. In de verhaalmodus stap je in de voetbalschoenen van het jonge talent Alex Hunter dat aan het begin van zijn voetbalcarrière in de Premier League staat. Op de vorige generatie consoles schittert The Journey echter door afwezigheid. Dat komt mede doordat EA Sports voor de nieuwe gamemodus sterk leunt op de Frostbite Engine, die dus niet in de PlayStation 3- en Xbox 360-versie van FIFA 17 zit.

Dit zal je dus in de PS3 en Xbox 360 versies moeten missen...Bekijk op YouTube

FIFA 17 Ultimate Team (FUT)?

EA Sports heeft twee nieuwe features in FIFA 17 Ultimate Team (FUT) aangekondigd, waarmee je in-game beloningen kunt winnen. In Squad Building Challenges word je uitgedaagd om onder bepaalde eisen een team samen te stellen. In FUT Champions speel je dagelijks, wekelijks of maandelijks speciale toernooien. De eerste feature is wel op de PlayStation 3 en Xbox 360 speelbaar, maar de tweede feature niet.

Pro Club (Profclubs)?

EA Sports introduceert in Pro Club een nieuw spelerontwikkelingssysteem. Daarnaast zijn dit jaar de tenues en logo's aan te passen. Voor PlayStation 3- en Xbox 360-bezitters is dat echter irrelevant: net als voorgaande jaren is die gamemodus niet aanwezig.

Career Mode (Carrière)?

Ook in de carrièremodus zijn dit jaar enkele aanpassingen doorgevoerd. Zo geeft het bestuur van je club je doelstellingen mee, is het financieel systeem aangepast en heb je de keuze uit elf managers die druk langs de zijlijn lopen. Op de PlayStation 3 en Xbox 360 zijn deze nieuwe features echter niet aanwezigheid. De Career Mode wordt op die consoles namelijk alleen met (pre-season) trainingen uitgebreid, die in FIFA 16 al ingevoerd zijn.

Nieuwe teams en stadions?

In FIFA 17 zijn alle teams uit de Japanse en Braziliaanse competitie toegevoegd. Ook maken bij de vrouwenteams de Nederlandse en Noorse dames hun opwachting. Er zijn daarnaast drie nieuw stadions: Olympic Stadium (West Ham United), Riverside Stadium (Middlesborough) en Suita City Football Stadium (Gamba Osaka). De nieuwe teams en stadions zijn beschikbaar op alle consoles.

Alle beschikbare gamemodi?

Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare gamemodi in de PlayStation 3- en Xbox 360-versie van FIFA 17:

 • FIFA 17 Ultimate Team (inclusief) Squad Building Challenges
 • Career Mode
 • Be a Pro Player
 • Be a Pro Goalkeeper
 • Tournament Mode
 • Women's International Cup
 • Online Seasons
 • Online Friendlies
 • Skill Games
 • Kick-Off
 • Play Next Fixture
 • Practice Arena

Meer over FIFA 17 weten? Raadpleeg dan ons handig overzicht van alle nuttige FIFA 17 informatie en onze FIFA 17 tips.

Read this next