Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 17 - Corners en hoge voorzetten trappen

Enkel nog binnenkoppen.

Zoals de andere standaardsituaties in FIFA 17 zijn ook de corners onder handen genomen. Hier lees je hoe je de bal scherp in het strafschopgebied krijgt en hoe je het meeste uit je corners haalt. Gelijkaardig zijn de voorzetten die je van de zijkant naar het strafschopgebied trapt.

Goede corners in het strafschopgebied trappen

Een vernieuwing in FIFA 17 is het doelsysteem, dat ook bij strafschoppen in het middenveld terugkomt. Je ziet een markering of kruisje in het strafschopgebied, die je met de linkerstick kunt bewegen om een positie aan te geven. X (Vierkant) licht indrukken zorgt ervoor dat de bal in een hoge boog naar het strafschopgebied wordt getrapt. Dit is handig als je de bal naar de verste doelpaal wilt spelen of er grote spelers in het midden staan.

Om corners te oefenen ga je naar Skill Games - Passen - Voorzetten.

Hoe langer je de knop indrukt, hoe krachtiger en scherper je voorzet wordt. Dat moet je doen als je de bal naar de eerste doelpaal wilt spelen of een van je medespelers de bal wilt geven.

Het is ook mogelijk om met de linkerschouderknop naar een speler in het strafschopgebied te wisselen en hem te besturen. Je kunt je zo vrijlopen en dan aan de speler die de corner geeft de bal vragen.

Door twee keer op de hoge pass-knop te duwen, geef je een halfhoge voorzet. Een voorzet over de grond krijg je als je drie keer op de knop drukt. Bovendien kun je met de linkertrigger een medespeler naar de cornervlag roepen, om de bal eerst naar hem te spelen. Dikwijls lok je daarmee ook een tegenspeler uit het strafschopgebied, waardoor je er meer ademruimte hebt.

Als je hoge ballen speelt, is het belangrijk dat je vooraan spelers hebt die hiermee overweg kunnen. Let erop dat je aanvallers minstens 1,90 m groot zijn en mogelijk ook in kopballen gespecialiseerd zijn. Je kunt die spelers op de transfermarkt zoeken(meer info over de transfermarkt: FIFA 17 Ultimate Team - Transfermarkt: spelers kopen en verkopen).

Je moet er bovendien op letten dat je corners door gepaste spelers laat nemen. Denk aan spelers die in vrije trappen gespecialiseerd zijn en een goede schiet-rating hebben. Laat corners van rechts door rechtsvoetige spelers nemen en corners van links door linksvoetige.


Meer FIFA 17 basistips:

FIFA 17 - Beste opstellingen en tactiek

FIFA 17 - Verdedigen en Tactical Defending

FIFA 17 - Perfecte goals scoren

FIFA 17 - Nauwkeurige passes en assists geven

FIFA 17 - Dribbels en de tegenstander kloppen

FIFA 17 - Free kick trappen en scoren

FIFA 17 - Inwerpen en Be a Goalkeeper spelen

FIFA 17 - Penalty scoren en stoppen

FIFA 17 - Spelers rollen en instructies geven

FIFA 17 - Difficulty en spelaanpassing veranderen

FIFA 17 basis en controls - Training, goals scoren, goed verdedigen en vrije trappen nemen

FIFA 17 tips en tricks - Overzicht voor beginners en gevorderden


Met hoge passes van de flanken een kopkans creëren

Als je vooral langs de flanken aanvalt, eindigt je aanval vaak met een voorzet van de vleugels naar het strafschopgebied. Je zet dus best spelers van meer dan 1,90 m groot en met de eigenschap kopbalspecialist in het midden. Hoge waarden in kopbalprecisie, sterkte en springkracht zijn ook een grote hulp.

Om assists van de flanken te oefenen ga je naar Skill Games - Passen - Voorzetten.

Dat brengt echter niets op als ze niet op de juiste positie staan, omdat je de bal bijvoorbeeld niet precies naar het midden hebt gespeeld. Let er dus op dat je de linkerstick precies naar de positie van je aanvaller richt. Daarvoor heb je wel wat oefening nodig, want je moet de juiste hoeveelheid kracht en de passende richting inzetten.

Met een beetje oefening zul je al snel merken hoe je voorzetten naar het midden moet uitvoeren. Daarbij kun je met spelers in het strafschopgebied bijvoorbeeld ook vliegende kopballen uitvoeren. De bal moet zich daarvoor dicht bij de grond bevinden. Dat doe je met een halfhoge voorzet die je uitvoert door twee keer op X (Vierkant) te drukken. Bij zulke voorzetten kan de aanvaller meteen een hoge aanname uitvoeren.

Druk op X (Vierkant) samen met de linkerschouderknop om een vroege voorzet naar het strafschopgebied te trappen. Als de bal dan de gewenste speler bereikt, dan heb je ook een goede kans om een vliegende kopbal uit te voeren.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties