Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 17 Career Mode - Vorm en moreel verhogen

Alle neuzen dezelfde kant op.

In FIFA 17 telt niet enkel de kwaliteit van je spelers, maar ook hun vorm (of conditie, fitheid) en moreel. Hoe goed ze ook mogen zijn, als ze niet in tiptop in orde zijn, zullen ze minder goed presteren. Ook ontevreden spelers leggen geen topprestaties aan de dag. Neem dus de moraal van je ploeg ter harte.

Let op de vorm en het energiepijl van je spelers

De conditie van je spelers speelt een belangrijke rol in je succes. Dat geldt vooral voor de Career Mode, omdat je daarin opeenvolgende matches speelt. Als je spelers niet fit zijn, dan kunnen ze hun tegenspelers niet meer volgen en stijgt hun kans op blessures aanzienlijk. Let er dus voor een match telkens op hoe het met de conditie van je ploeg gesteld is.

De makkelijkste manier om het energiepijl van je spelers te zien, is in het Teammanagement-scherm.

Tijdens een match kun je vermoeide spelers wisselen, maar slechts tot drie keer toe. Kijk voor het begin van de match welke spelers een time-out kunnen gebruiken om in de volgende match terug fit te zijn. Het is ook slim om je beste spelers af en toe op de bank te zetten, zeker als er een belangrijke match volgt waarin je ze kunt gebruiken. Als de energiebalk van een speler maar voor de helft gevuld is, moet je hem zeker een pauze geven.

Vanaf dat de energiebalk van de speler voor drie vierde gevuld is, is het relatief veilig om hem terug het veld op te sturen. Misschien nog niet voor een hele match lang, maar hij is zeker in vorm genoeg om een lange invalsbeurt te maken. Let in ieder geval steeds goed op hun conditie om onnodige blessures en nadelen op het veld te vermijden. In het slechtste geval loopt een speler een blessure op waardoor hij maandenlang buiten strijd is. En dat wil je natuurlijk niet.

Dat is vooral belangrijk voor ploegen die in de Career Mode niet enkel aan hun respectievelijke eerste klasse deelnemen, maar daarnaast regelmatig aan internationale toernooien deelnemen. Het werkt na verloop van tijd niet meer om telkens dezelfde spelers in te zetten. Stel dus een goed basiselftal samen dat je voor de belangrijkste matchen gebruikt. Zorg er echter eveneens voor dat je goede invallers hebt voor de belangrijkste posities. Zo kun je je beste spelers rust gunnen als je tegen een zwakkere tegenstander speelt.

Dat is veelal geen probleem als je enkel aan matches in de eerste klasse deelneemt. Toch moet je tijdens een match de conditie in het oog houden, want de vermoeidheid neemt afhankelijk van de positie en tactiek op verschillende manieren toe.


Meer FIFA 17 Career Mode tips:

FIFA 17 Career Mode - Tips voor spelerscarrière

FIFA 17 Career Mode - Meer geld verdienen en financiële overnames

FIFA 17 Career Mode - Spelers trainen en goedkope talenten zonder contract vinden

FIFA 17 Career Mode - Beste jonge talenten opleiden in jeugdafdeling

FIFA 17 Career Mode tips en tricks - succesvolle Manager en Speler Carrière

FIFA 17 tips en tricks - Overzicht voor beginners en gevorderden


Zorg voor een goede moraal in het team

Niet alleen de conditie en kwaliteit van je spelers zijn belangrijk voor je prestatie op het veld, ook de moraal speelt een grote rol. Zorg er dus voor dat je spelers tevreden zijn als je wilt dat ze hun potentieel ten volste benutten. Elke speler heeft bijvoorbeeld bepaalde wensen die hij zoveel mogelijk vervuld wil zien. Je kunt de moraal doen toenemen door spelers af en toe op het veld te zetten of door ze in een gesprek met de pers een compliment te geven.

Om de moreel van je spelers te zien, ga je naar Team, Selectie-Verslag en daar zie je zowel de vorm als de moreel van elke speler in je ploeg.

Negeer de moreel in geen geval, want ontevreden spelers zullen je op je plichten wijzen. Als je er toch niets om geeft, dan verlaagt de moraal en loop je het risico dat spelers je ploeg verlaten om zich bij een ander team aan te sluiten. Als dat gebeurt, kun je er niks meer aan doen. Dat is natuurlijk zeer vervelend als je beste spelers daarvoor kiezen.

Houd dus altijd de moreell in de gaten, vervul in de mate van het mogelijke de wensen van je spelers en zorg ervoor dat je een tevreden ploeg hebt.

Die tevredenheid begint trouwens al bij de transfers. Maak geen loze beloftes aan de spelers die je wilt kopen, want als je ze niet nakomt, heeft dat gevolgen voor de moral. Zeg niemand een plaats in het basiselftal toe als je dat niet van plan bent. Wees zoveel mogelijk eerlijk als je een speler wilt overtuigen zich bij je team aan te sluiten. Dat kost wel iets meer, maar het is beter dan een ontevreden speler.

Dat geldt natuurlijk ook voor spelers die je al hebt. Als een speler zijn plaats in het basiselftal verliest, zal hij daar natuurlijk niet tevreden over zijn. Je hebt bij de contracten de keuze om zijn rol te veranderen (met geld of overtuigingskracht) of om hem verder te laten spelen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties