Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 17 Career Mode - Tips voor spelerscarrière

Zo word je de nieuwe Messi.

In de Career Mode van FIFA 17 kun je niet alleen manager zijn, maar ook een eigen spelerscarrière starten of als een reeds bestaande voetballer spelen. Vervolgens moet je bepaalde taken vervullen om je speler te verbeteren. Hoe je dit het beste en het snelst doet, leggen we in hier uit.

Hoe krijg je een geslaagde spelerscarrière in Career Mode?

Om te beginnen moet je natuurlijk een speler ontwerpen. Je beschikt over een vast aantal punten die je over verschillende attributen moet verdelen. Als je als een aanvaller wilt spelen, moet je focussen op statistieken die je schot- en kopkansen verbeteren. Een verdediger heeft goede vaardigheden nodig die handig zijn om een bal te veroveren en een goede fysiek om tegen een stootje te kunnen.

Het beginscherm van een spelerscarrière in FIFA 17.

Houd tijdens het spelen van de Career Mode altijd je e-mails in het oog. Je manager houdt je hier steeds op de hoogte van je doelstellingen en competitieverwachtingen. Probeer deze zoveel mogelijk te vervullen. Bovendien vind je in je mails tips om je skills te verbeteren.

Om je speler te verbeteren, moet je trainen en oefeningen voltooien. Let wel op dat je je speler niet te veel uitput vlak voor een matchdag.

Tijdens de match zelf vraag je met beide passingknoppen en lage of hoge pass, met Y of Driehoek krijg je een dieptepass en met de schietknop geef je je teamgenoot de opdracht om op het doel te schieten. Zorg er echter wel voor dat je gevraagde passes ook aankomen, anders verslechtert niet alleen jouw rating maar ook die van je team.

De pijlen geven aan welke posities je het beste tegenover je tegenstanders inneemt. Als de vlag van de grensrechter de lucht ingaat, sta je buitenspel en moet je terugkeren voor je de bal vraagt.

Als je vaak wilt spelen, is het niet aan te raden om met teams zoals Real Madrid, Manchester United en Bayern München te starten. De competitie is hier sterk en je moet dus voortdurend topprestaties leveren.


Meer FIFA 17 Career Mode tips:

FIFA 17 Career Mode - Meer geld verdienen en financiële overnames

FIFA 17 Career Mode - Vorm en moreel verhogen

FIFA 17 Career Mode - Spelers trainen en goedkope talenten zonder contract vinden

FIFA 17 Career Mode - Beste jonge talenten opleiden in jeugdafdeling

FIFA 17 Career Mode tips en tricks - succesvolle Manager en Speler Carrière

FIFA 17 tips en tricks - Overzicht voor beginners en gevorderden


Je prestaties bepalen niet alleen of je een basisspeler wordt, maar ook de toekomst van je carrière. Als je meteen bij een topclub start, mis je kostbare ervaring en oefentijd bij een kleinere club. Je kunt dit in het menu meteen aanpassen.

Wie graag kapitein wilt worden en een grote invloed op de teamtactiek wilt uitoefenen, moet voor een carrière als middenvelder gaan. Op die posities is de kans om aanvoerder te worden het grootst. Om aan het einde van een wedstrijd een goede rating te krijgen, moet je niet alleen op doelpunten focussen. Positionering, passes en succesvolle acties zijn allemaal belangrijk voor je eindscore als middenvelder. Maak dus geen onnodige fouten en neem actief deel aan het spel en de teamtactiek.

Verspil bovendien geen tijd en energie aan het achtervolgen van elke bal op de tegenstander zijn speelhelft. Blijf goed in positie en laat geen open ruimtes vallen. Focus ook op de doelen die je moet voltooien om je vaardigheden te verbeteren.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties