Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 17 Career Mode - Spelers trainen en goedkope spelers zonder contract vinden

Blijven oefenen.

Als je in de FIFA 17 Career Mode nieuwe spelers wilt kopen, moeten dat niet altijd toppers zijn die miljoenen kosten. Op zowel korte als lange termijn kan het een goed idee zijn om op spelers zonder contract en goedkoop talent in te zetten. Die kun je dan met de juiste training helpen om zich te ontwikkelen, met af en toe een echt goede voetballer als resultaat.

Goedkope en spelers zonder contract vinden

Je moet niet altijd op die ene, ongelooflijk dure sterspeler berusten. Als je snel resultaat wilt boeken, is dat natuurlijk wel het geval. Je kunt echter net zo goed goedkope en nog steeds zeer capabele spelers vinden. Een mogelijkheid is om de transfermarkt naar ploegloze spelers te doorzoeken.

Je scouts vinden al snel talent dat bijna einde contract is. Houd ze goed in het oog en doe op het juiste moment een aanbod.

Zoek daarbij vooral naar spelers die niet ouder zijn dan 22 of 23, maar wel een algemene ranking van meer dan 70 hebben. Aangezien ze niet bij een team aangesloten zijn, moet je ook geen afkoopsom betalen.

Houd je aangekochte potentieel goed in het oog. Met een beetje geluk kun je in de loop van het seizoen goedkope spelers ontwikkelen door ze te trainen en te laten spelen. Daar komt wel een beetje geluk bij kijken. Als de ontwikkeling van je speler toch niet verloopt zoals gehoopt, dan kun je hem nog altijd tegen winst verkopen.

Het financiële risico is klein. Af en toe kom je dus zonder grote kosten bij een zeer goede speler terecht of heb je voldoende, capabele wisselspelers. In het slechtste geval leveren dergelijke spelers je geld op als je ze simpelweg doorverkoopt.

Je bent trouwens niet aan de transferperiode gebonden als je ploegloze spelers aanneemt. Je kunt hen wanneer je wilt een contract aanbieden. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld dringend een goede wisselspeler nodig hebt.


Meer FIFA 17 Career Mode tips:

FIFA 17 Career Mode - Tips voor spelerscarrière

FIFA 17 Career Mode - Meer geld verdienen en financiële overnames

FIFA 17 Career Mode - Vorm en moreel verhogen

FIFA 17 Career Mode - Beste jonge talenten opleiden in jeugdafdeling

FIFA 17 Career Mode tips en tricks - succesvolle Manager en Speler Carrière

FIFA 17 tips en tricks - Overzicht voor beginners en gevorderden


Verbeter spelers met trainingen

Per week krijg je in de Training de kans om maximaal vijf spelers tijdens een trainingssessie te verbeteren. Je kiest daarbij waarin je de training wilt doorlopen, wat natuurlijk van de positie van de spelers afhangt. Een keeper kan in één-tegen-éénsituaties of uitworpen oefenen. Andere spelers richten zich op uithoudingsvermogen en dribbels.

Zorg ervoor dat de oefeningen goed bij de speler zelf passen.

Met een succesvolle training kun je de individuele waarden van je spelers verhogen. Mettertijd stijgt ook hun totaalwaarde. Hoe succesvoller je de trainingssessie beëindigt, hoe beter je spelers worden.

Je kunt die sessies zelf spelen (vergelijkbaar met de Skill Games), maar die zijn afhankelijk van de oefening moeilijk en vooral tijdrovend. Je kunt de training ook laten simuleren, waarbij de spelers goed, slecht of middelmatig oefenen.

Je moet de training in ieder geval steeds gebruiken, want je kunt spelers op een doeltreffende manier in bepaalde categorieën verbeteren. Dat geldt zowel voor sterspelers als jong talent, maar is vooral voor de laatsten geschikt. Het loont om de sterke punten van jonge spelers te pushen, zodat je ze zelf kunt gebruiken of tegen een goede prijs kunt verkopen.

Weeg dus goed af wat je precies wilt: je ploeg versterken of extra geld verdienen om andere spelers te kopen. Soms zijn beide goed, maar soms moet je zelf kiezen wat je belangrijker vindt.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties