Skip to main content

FIFA 17 - 5 dingen die je moet weten

In de winkelhaak.

“EA Sports, it's in the game.” Deze nazomer galmen de befaamde woorden als vanouds door de speakers van miljoenen gamers. Elk jaar sleutelt ontwikkelaar EA Games weer aan de nieuwste editie van zijn voetbalgame, maar hoe zit het dit jaar? Welke nieuwe features - naast de geblondeerde lokken van Messi - kun je in FIFA 17 allemaal verwachten? We zetten de vijf belangrijkste dingen die je moet weten op een rijtje voor je.

Bekijk ook de 5 dingen die je over FIFA 17 moet weten op ons YouTube-kanaal!Bekijk op YouTube

Gameplay richt zich op meer controle op het veld

Op het gebied van gameplay heeft EA Sports de nodige aanpassingen doorgevoerd. Allereerst kun je de dode spelmomenten meer naar je hand zetten. Bij het nemen van inworpen, vrije trappen en penalties is er namelijk meer controle. Daarnaast is er ook aan de AI gesleuteld. Spelers lezen het spel beter en anticiperen met loopacties beter op wat er allemaal om hen heen gebeurt.

Ook heeft de ontwikkelaar in FIFA 17 aan het fysieke gehalte gewerkt. Duels en botsingen zijn nu realistischer. Tot slot is er ook op aanvallend vlak het een en ander doorgevoerd. Naast nieuwe manieren om op het doel af te ronden, worden precieze steekpasses en harde doeltrappen geïntroduceerd.

Ga verder naar het volgende FIFA 17 feit.

Ben je trouwens vergeten hoe je een goal moet scoren of wil je gewoon weten hoe je dit jaar de perfecte vrije trap neemt? Raadpleeg dan snel onze FIFA 17 tips om alles nog een keertje op te frissen.