Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 15 bevat de twintig Premier League-stadions

En 'nog meer authenticiteit'.

FIFA 15 is de eerste game binnen de reeks die de stadions van alle Premier League-teams bevat. FIFA 14 had er nog acht. EA Sports streeft naar eigen zeggen naar meer authenticiteit in die stadions.

Zo zijn de reclameborden en de LED-verlichting zo realistisch mogelijk nagemaakt. EA Sports heeft 200 nieuwe 3D-scans gemaakt van de hoofden van de spelers en de sfeer tijdens wedstrijden opgenomen. Elk publiek heeft nu specifieke liederen en voor de wedstrijd speelt de Premier League-hymne.

De oorzaak van die veranderingen is de uitgebreide overeenkomst tussen EA Sports en de Barclays Premier League, die nu loopt tot het seizoen 2018/2019. De Premier League heeft onlangs het Goal Decision System geïntroduceerd en dat zit ook in de nieuwe FIFA-titel. Deze doellijntechnologie bekijkt of een bal over de doellijn gegaan is. Net als op tv krijg je dan een replay van die moeilijke beslissingen.

"We zijn zeer blij dat we de uitbreiding van onze overeenkomst met de Premier League mogen aankondigen, de meest gespeelde competitie in onze FIFA-games," zegt directeur van EA Sports Peter Moore. "Het brengt onze prijswinnende game naar een nieuw niveau van authenticiteit en realisme, en het laat de fans toe om zich volledig te laten onderdompelen in de drama en emotie van de competitie. Als een levenslange Liverpool-fan weet ik precies hoe dat voelt."

De releasedatum van FIFA 15 is 26 september 2014.

Cover image for YouTube videoFIFA 15 | New Player Faces & Stadiums | Barclays Premier League

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 15

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, Nintendo Wii, PC, Nintendo 3DS

Related topics
Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties