Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 13 voor de PS3 en Vita

Geen cross-buy, geen cross-play.

Op de Gamescom is bekend gemaakt dat sommige PlayStation-games een Cross Buy-functie ondersteunen. Dit houdt in dat wanneer je in bezit bent van zowel een PS3 als een Vita, je een game kan kopen op het ene platform, maar het spel ook gratis kan downloaden op het andere. Lees hier meer over in het nieuwsbericht van gisteren.

EA's David Rutter heeft tegenover Eurogamer verteld dat FIFA 13 geen onderdeel is van het Cross Buy-programma. Jammer, want wij zagen het wel voor ons om onderweg lekker verder te gaan met dezelfde carrière als die je thuis op de bank speelt. Wel wordt er naar gekeken om het principe te implementeren in het aankomende Need for Speed: Most Wanted.

De Gamescom-trailer van FIFA 13

FIFA-spelers op de Vita kunnen ook niet online tegen PlayStation 3-ers spelen. Dus naast het ontbreken van Cross Buy is de Cross Play mogelijkheid er ook niet. Rutter weet overigens nog niet of de Vita-versie van FIFA ook het getalletje 13 in de titel krijgt. "Sony is zo aardig geweest om de game gisteren vast aan te kondigen, maar ik weet nog niet of het spel FIFA 13 of FIFA Soccer gaat heten."

Wat we wel weten, is dat de nieuwe FIFA op 28 september uitkomt voor vrijwel alle platformen.

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties