Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FFXIII Versus pas ten vroegste in 2012?

Toch verloopt ontwikkeling sneller.

Tijdens de GamesCom nam Square Enix de tijd om met wat journalisten te praten over de toekomst van Final Fantasy. De gesprekken gingen voornamelijk over deeltje dertien dat hier volgend jaar zal verschijnen, en Final Fantasy XIV, de aankomende MMORPG voor de PlayStation 3 en PC. Toch nam Kitase, de grote man binnen Square Enix, ook even de tijd om het over nóg een andere RPG te hebben.

Er is namelijk ook nog steeds Final Fantasy XIII Versus, een spel dat in tegenstelling tot het reguliere dertiende deel een stuk grimmiger zal worden. "Ik wil in Versus graag het menselijke karakter van de personages uitdiepen," laat Tetsuya Nomura weten. Deze man stond in het verleden al in voor de vormgeving van iconische personages als Cloud, Sephiroth, Squall (Final Fantasy) en Sora (Kingdom Hearts), maar zet nu al zijn zinnen op het produceren van Final Fantasy XIII Versus.

De man ging verder door te zeggen dat de ontwikkeling van FFXIII Versus een stuk sneller zal gaan doordat het team heel wat ervaring heeft kunnen opdoen tijdens het maken van deeltje dertien. Zo neemt het modelleren van personages slechts een derde van de tijd in beslag wat het normaal zou doen.

Hoe snel Square Enix ook mag zeggen dat de ontwikkeling verloopt, in Europa zullen we het spel naar alle waarschijnlijkheid pas ergens in 2012 te zien krijgen. Gelukkig kunnen we onze honger in het tweede kwartaal van 2010 stillen wanneer Final Fantasy XIII bij ons verschijnt voor de Xbox 360 en PlayStation 3

Reacties