Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fez verkoopt een miljoen exemplaren

Via de gecombineerde verkoop op ieder platform.

Ontwikkelaar Polytron laat weten dat Fez "meer dan een miljoen keer is verkocht, gecombineerd over alle platformen. En dit hadden we niet kunnen doen zonder jullie." De game debuteerde op de Xbox 360, een relatie die snel vertroebelde, en kwam daarna naar pc, Mac en Linux.

"Bedankt voor het kopen van onze game. Bedankt voor het stelen. Bedankt voor het vertellen tegen je vrienden. Bedankt voor het opnieuw kopen toen Fez op pc verscheen. Bedankt voor het zo goed boycotten. Bedankt om tegen de bullshit te kunnen. Bedankt voor jullie liefdesbrieven, zelfgemaakte kunstwerken, cosplays en tatoeages," aldus Polytron.

Fez is een indie-puzzelgame met platformelementen. De game was het onderwerp van veel controverse, mede dankzij de langgerekte ontwikkelingsduur en bepaalde uitspraken van maker Phil Fish. Fish kondigde eerder dit jaar zijn vertrek uit de gamesindustrie aan en voegde daaraan toe dat er geen Fez 2 zou komen.

Polytron heeft echter nog andere projecten achter de hand, waaronder overzettingen van Fez naar Playstation 3, Playstation 4 en de Playstation Vita. Blit Software, bekend van de PlayStation 3 en PlayStation Vita-versies van Spelunky, neemt de ontwikkeling van deze ports voor rekening.

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties