Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fez cheats, tips en geheimen

Speel in first-person, speel in 3D en doe de moonjump!

Het puzzelspel Fez is een grote hit op Xbox 360 en pc, en verschijnt binnenkort voor alle systemen van Sony. De game is echter niet verlegen om de controle te vragen over al je grijze hersencellen. Hoe je alle kubussen in de 2D (of is het toch 3D?) wereld moet verzamelen, zoek je zelf maar uit. Eurogamer helpt je met wat andere geheimpjes.


New Game+, first-person view en stereoscopisch 3D

Eens je de game hebt uitgespeeld, kan je er opnieuw doorgaan met al je verzamelde voorwerpen nog intact in de New Game+ modus. Wie vervolgens door de eerste levels speelt, krijgt een vette zwarte zonnebril waarmee het hoofdpersonage de wereld in first-person modus kan zien. Dit is een vereiste voor sommige puzzels.

Als je vervolgens alle 64 kubussen in je bezit krijgt en naar de Star Gate van 32 kubussen gaat, krijg je een ander einde te zien. Wie daarna nog eens nog eens New Game+ kiest en voor een derde keer het begin van de game doorspeelt, ontvangt geen zonnebril, maar een blauw-rode 3D bril. Hiermee kan je het spel in 3D spelen (als je tenminste zelf ook zo'n brilletje hebt, natuurlijk). Deze optie kan je aan- en uitschakelen in het Settings menu.

Moon Jump

Wie de game minimaal één keer heeft geklaard, krijgt de Moon Jump tot zijn beschikking. De game vertelt je hier echter niets over. Door de toetsencombinatie Up, Up, Up, Up+A in te drukken, begin je te vliegen. Dat maakt een hoop puzzels een stuk makkelijker.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Fez

iOS, PS4, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties