Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fear The Wolves verlaat Early Access

Battle royale van de makers van S.T.A.L.K.E.R.

Ontwikkelaar Vostok Games maakt bekend dat Fear The Wolves Early Acess heeft verlaten en nu dus officieel te koop is. Normaliter kost de first-person battle royale-game 19,99 euro. Tot 12 februari is de game echter gratis te spelen. Bevalt het je, dan geldt er in die periode ook een korting van 50 procent op de aankoopprijs.

Fear The Wolves volgt inmiddels het bekende concept van spelers die op een grote map worden gedropt, waar ze als laatste op over moeten blijven. In dit geval om op tijd bij een evacuatie-helikopter te komen, waar slechts een paar man inpassen.

De setting is Tsjernobyl en daardoor spelen ook gevaarlijke elementen in de omgeving een rol. Zo moet je oppassen voor een overdosis radiatie en kan het weer zomaar omslaan. Spectators hebben daar invloed op, net zoals kijkers via streaming-platformen. Zij kunnen stemmen om het speelveld voor de overgebleven spelers spontaan lastiger te maken.

Vostok Games bestaat uit ex-medewerkers van GSC Game World, dat eerder de S.T.A.L.K.E.R-games ontwikkelde. In de tussentijd bracht men ook Survarium uit, een free-to-play online shooter in teamverbanden. Tsjernobyl was hier ook het decord.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties