Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fear Effect Sedna aangekondigd

Komt naar Kickstarter.

Franse ontwikkelaar Sushee begint binnenkort een Kickstarterproject voor Fear Effect Sedna. Dit staat op de site van Square Enix Collective.

Square Enix geeft toestemming aan Sushee voor het gebruik van de franchise. Het Japanse bedrijf bezit namelijk de rechten op de Fear Effect-serie. Vorig jaar riep Square Enix ontwikkelaars op ideeën te delen voor oude IP's, waaronder Anachronox, Fear Effect en Gex.

Fear Effect Sedna verschilt van zijn voorgangers op de originele PlayStation. "Gamers moeten andere verwachtingen hebben," zegt Benjamin Anseaume, oprichter van Sushee. "Wij zijn maar met tien mensen. We zijn een indie team. We willen iets maken dat de serie eert, maar het is geen Fear Effect 3."

Fear Effect Sedna krijgt een isometrische camera en de gameplay benadrukt strategische gevechten. Tijdens elk level werken verschillende groepen personages samen. Deze samenwerking biedt meerdere tactische opties tot aanvallen of verdedigen.

Square Enix en Sushee werkten eerder samen aan Goetia. Deze game kwam uit onder het Square Enix Collective programma. Onder deze noemer brainstormen onafhankelijke studio's over games terwijl Square Enix de controle, artistieke zeggenschap en een deel van de eventuele opbrengsten behoudt.

Fans stemmen op ideeën die ze aanspreken. Deze projecten zoeken vaak wel nog financiële ondersteuning op Kickstarter of Indiegogo.

Fear Effect Sedna is bestemd voor de pc. De crowdfundingcampagne start op 12 april. Zodra het Kickstarter doel van $100.000 behaald wordt, vormen consoleversies stretchdoelen. Sushee mikt op een lanceerdatum halverwege 2017.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Getagged als
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties