Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FBI vindt ontvoerd meisje terug via Nintendo Switch

Digitale voetafdrukken doen dader de Switch om.

Nintendo Switch console stood up from back
Image credit: Nintendo

De Amerikaanse FBI heeft in de zomer van 2022 een ontvoerd 15-jarig meisje teruggevonden door gebruik te maken van het IP-adres van een Nintendo Switch.

Een 15-jarig meisje werd vorige zomer ontvoerd door de 28-jarige Ethan Roberts, waarmee ze eerder bevriend mee raakte.

Bij haar ontvoering nam ze een Nintendo Switch mee. Toen ze nadien een game downloadde en een filmpje op YouTube bekeek, kon de FBI haar locatie achterhalen via het IP-adres van het apparaat.

Roberts werd opgepakt en in april 2023 tot 30 jaar cel veroordeeld voor het maken van afbeeldingen van seksueel misbruik van kinderen, het ontvoeren van een minderjarige en het deelnemen aan illegale seksuele activiteiten met een minderjarige.

"Criminelen moeten beseffen dat de politie ze in de gaten houdt en dat je overal waar je gaat een digitale voetafdruk achterlaat. We zullen je vinden", aldus de gepensioneerde Arizona DPS-directeur Frank Milstead, die meewerkte aan de zaak.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties