Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FBI jaagt op GTA 6 leaker

Hacker is vijf sterren wanted.

De hacker die afgelopen weekend een enorme hoeveelheid GTA 6 info gelekt heeft, wordt gezocht door de FBI. De hacker was eerder ook verantwoordelijk voor het hacken van Uber en eist momenteel 100.000 euro losgeld van Rockstar voor de GTA 6 source code.

Het nieuws dat de FBI de zaak onderzoekt komt van het eerdere slachtoffer Uber. "Er is bericht gekomen dat afgelopen weekend dezelfde dader ook Rockstar Games gehacked heeft", schrijft Uber in zijn blog. "We werken nauw samen met de FBI en de US Department of Justice aan deze zaak en blijven hen steunen in hun werk."

Volgens Uber is de dader geaffilieerd met de hacker-groepering Lapsus$. Die is het afgelopen jaar erg actief geweest en heeft als groep eerder partijen als Microsoft, Samsung en Nvidia gehacked.

In maart werden al zeven vermeende leden van Lapsus$ opgepakt in Londen, waaronder ook een 16-jarige jongen die online bekend stond als "White" en "Breachbase". Hij werd door de overige zes aangewezen als de leider.

Voor meer info over GTA 6 en wat we al weten, kan je terecht op deze pagina's:

Over de auteur

Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen