Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Farming Simulator 2013 heeft Deathmatch modus

Heet Mortal Kombain.

Farming Simulator 2013 is zo'n halve maand uit en is zoals verwacht een groot kassucces geworden. Virtuele boeren die al het materieel al hebben vrijgespeeld en eventjes moeten wachten tot hun wortels volgroeid zijn, kunnen vanaf nu de tijd verdrijven met een soort van Deathmath modus die door een fan werd bedacht.

Mortal Kombain, zoals het briljante idee heet, is een zogenaamde 'null-mod'. Je hoeft er niets voor te downloaden en er moet niet worden geprutst aan de instellingen van het spel. Het enige wat je nodig hebt zijn een stel tractoren en twee (menselijke) spelers die aan het gevecht willen deelnemen. Beide spelers kiezen een tractor en een front loader (zo veel mogelijkheden!) en verzamelen daarna op de brug nabij de haven.

Eens beide vechtersbazen elkaar in het oog hebben gekregen, kan de echte strijd beginnen. Het doel van Mortal Kombain is de andere tractor door middel van gebots en gebeuk langs jouw kant het water in te duwen. De verliezende speler verzuipt samen met zijn tractor en de winnaar kan terug naar het veld om zijn wortels van eerder te oogsten. Klinkt geweldig, niet?

Youtuber Chentzilla bedacht het concept en post regelmatig nieuwe, ultrageweldadige Mortal Kombain filmpjes op zijn kanaal. Hier is alvast het gevecht tussen God Of Harvest en Frank. Ook het bijhorende liedje is een geweldige meezinger.

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties