Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Far Cry Primal en Rise of the Tomb Raider door Denuvo beschermd'

Sterke kopieerbeveiliging maakt cracks schier onmogelijk.

Far Cry Primal wordt door de kopieerbeveiligingstechniek Denuvo beschermd. Dat ontdekte de site Dark Side of Gaming door een verwijzing naar de software in de gebruikersovereenkomst van de game.

Daarnaast zijn afbeeldingen van Rise of the Tomb Raider gevonden op een site die in beheer is van Denuvo. De game wordt uitgegeven door Square Enix, net zoals Just Cause 3. Die titel is dankzij Denuvo nog altijd niet gekraakt.

Dark Side of Gaming speculeert dan ook dat ook Rise of the Tomb Raider gebruik gaat maken van dezelfde beveiligingssoftware.

De antipiraterijsoftware wordt de afgelopen tijd telkens vaker ingebouwd, omdat het goed blijkt te werken. Dragon Age: Inquisition werd er als eerste mee uitgerust, en het duurde maanden voor daar een crack voor uitkwam.

Naast Just Cause 3 is ook het door Denuvo-beschermde FIFA 16 nog niet gekraakt. De piraterijgroep 3DM verwacht dan ook dat games over twee jaar helemaal niet meer illegaal te downloaden zijn.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties