Skip to main content

Far Cry 6 - Release, setting, co-op, en alles wat we weten

Update: Release, trailers, co-op.

Far Cry 6 is het nieuwste deel in de exotische shooterreeks van Ubisoft. Hoewel alle delen los van elkaar staan, zijn de succeselementen ondertussen bekend. Een interessante setting, strakke shootergameplay in een open wereld en een charismatische badguy. Genoeg om de game alvast op onze lijst met 20 gamereleases in 2021 om naar uit te kijken. Hier lees je alles wat we weten over Far Cry 6.

Inhoud

Far Cry 6 release - Wanneer komt de game uit?

De Far Cry 6 release is opgeschoven. Oorspronkelijk zou de game op 18 februari 2021 uitkomen, maar Ubisoft heeft die datum vanwege de COVID-19-pandemie verplaatst. Zowel Far Cry 6 als Rainbow Six Quarantine (nu: Extraction) werden tegelijk uitgesteld.

Op een bepaald moment lekte de Microsoft Store een nieuwe releasedatum van 26 mei 2021 voor Far Cry 6. Die datum bleek echter niet te kloppen. Ondertussen is het duidelijk dat de Far Cry 6 release op 7 oktober is.

De game komt uit op de pc, Stadia, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Op de pc verschijnt de game enkel in de Epic Games Store en de Ubisoft Store.

Het is nog niet bekend of de game aanpassingen krijgt om gebruik te maken van de extra paardenkracht van de PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Gebruik je graag streamingplatformen, dan is er goed nieuws. De game komt namelijk ook naar Google Stadia en Amazon Luna.

Far Cry 6 trailers - Wat kun je alvast zien?

Ubisoft heeft ondertussen meerdere trailers op de wereld losgelaten. In deze eerste trailer krijg je een cinematische voorstelling van de hoofdacteurs.

Bekijk op YouTube

De tweede trailer is veel uitgebreider en introduceert je tot de ietwat... 'unieke' band die dictator Anton Castillo en zijn zoon Diego met elkaar hebben. Het wordt interessant om te zien of dit zich ook in de volledige game ontpopt tot een interessant verhaal.

Bekijk op YouTube

De derde trailer is een deep dive van de gameplay in Far Cry 6. Zo zie je meer van het eiland, hoofdpersonage Dani Rojas en de verscheidene gameplayelementen.

Bekijk op YouTube

In de meest recente trailer ontmoet je Dani Rojas, het hoofdpersonage van Far Cry 6. Volgens Ubisoft kan Dani zowel mannelijk als vrouwelijk zijn.

Bekijk op YouTube

Far Cry 6 setting - Waar speelt de game zich af?

Far Cry 6 speelt zich op het eiland Yara af. Volgens Ubisoft vormt dit "de grootste Far Cry-speeltuin tot nu toe". De gamewereld lijkt geïnspireerd op Cuba.

Volgens een gelekte beschrijving uit de Microsoft Store bevat Yara ongeperte natuur met prachtige jungles en stranden, maar ook een grote stad: Esperanza, de hoofdstad van het eiland.

Jij speelt in de game Dani Rojas. Je personage kan zowel mannelijk als vrouwelijk zijn en wordt voor het eerst sinds Far Cry 2 getoond tijdens cutscenes. Het is nog niet bevestigd in hoeverre je je hoofdpersonage kunt aanpassen met kledij en accessoires, maar wij gokken dat dit redelijk ver kan gaan.

Je taak is om een verzetsbeweging op te zetten in Yara die het opneemt tegen de despoot die het eiland onder de knoet houdt: Anton Castillo, ofwel 'El Presidente'. Deze badguy wordt gespeeld door niemand minder dan Giancarlo Esposito, bekend van Breaking Bad en The Boys.

Volgens verschillende aanwijzingen zou Far Cry 6 een prequel op Far Cry 3 zijn. De zoon van El Presidente is namelijk Diego Castillo, wiens litteken op promotiemateriaal met dat van slechterik Vaas uit het derde deel overeenkomt. Michael Mando, de stemacteur van Vaas in Far Cry 3, gaf recent in een interview ook aan dat de rol van Vaas nog niet is uitgespeeld.

Ook Diego wordt gespeeld door een topacteur, namelijk Anthony Gonzalez bekend van de Pixar-film Coco.

De soundtrack van Far Cry 6 wordt ten slotte gecomponeerd door Pedro Bromfman, bekend van Narcos en Robocop.

Far Cry 6 gameplay - Hoe speelt de game?

Drastische veranderingen hoef je niet te verwachten. Far Cry draait om een open wereld verkennen te land, ter zee en in de lucht. Je kunt auto's, motorfietsen, helikopters en meer gebruiken om je te verplaatsen. Eenmaal je geconfronteerd wordt met vijanden, gebruik je zowel stealth als keiharde actie. Die vrijheid om te beslissen hoe je je rond beweegt en vijanden benadert, geeft de reeks zijn unieke persoonlijkheid.

Het feit dat hoofdstad Esperanza zo'n grote stedelijke omgeving vormt, is echter wel een drastisch verschil met eerdere delen. In interviews vertellen medewerkers van Ubisoft alvast dat Esperanza aanleiding geeft tot meer verticale gameplay en een zeer indrukwekkende ervaring wordt. Het wordt echter afwachten hoe dat zich in de praktijk vertaalt. De grappling hook en wing suit die al sinds Far Cry 4 deel uitmaken van je arsenaal, maken opnieuw hun opwachting om je meer beweeglijkheid te schenken.

Volgens omschrijvingen spelen deze keer 'makeshift weapons' een grote rol, oftewel wapens die je zelf in elkaar knutselt. Het lijkt er dus op dat je een ware guerrillastrijd moet voeren tegen een vijand die veel beter uitgerust is. Dat blijkt ook uit de nieuwste trailers, waarin ludieke wapens getoond worden. Zo is onder andere een raketlancerende rugzak en de Discos Locos - een cd-lanceerder - te zien.

Het idee van zelf wapens maken uit allerlei verschillende onderdelen speelde ook al in Far Cry: New Dawn een grote rol. Het is nog afwachten of de grotere nadruk op RPG-elementen uit die game wordt overgezet naar deel zes. Zoals je kon lezen in de Far Cry: New Dawn review was die RPG-invalshoek immers niet helemaal succesvol. Ubisoft heeft laten weten dat de 'gradaties' tussen wapens niet terugkeren, maar het is mogelijk dat er toch nog andere aspecten worden geleend.

'Fangs For Hire' en 'Guns For Hire' waren al bekende systemen in de Far Cry-reeks. Daarmee gebruik je NPC's en zelfs dieren om het tegen je vijanden op te nemen. Dat systeem wordt in Far Cry 6 blijkbaar 'Amigos' genoemd. Meer informatie is er nog niet bekend, behalve twee dieren met wie je het leven van vijanden zuur kunt maken. Chorizo is een hond die je kunt inzetten om vallen te plaatsen en voorwerpen te halen. Guapo is een alligator die je met zijn gigantische tanden tijdens frontale aanvallen kunt gebruiken.

De geliefde 'Arcade Mode' uit vorige Far Cry-games komt niet meer terug. In deze modus was het mogelijk om zelf maps en missies aan te maken, doordat het je toegang gaf tot een hele suite aan tools. Volgens Ubisoft nam de modus echter veel tijd in beslag om te maken en wil het focussen op de campaign van Far Cry 6.

Far Cry 6 co-op - Kun je met vrienden spelen?

Sinds Far Cry 4 is het mogelijk om de hele campagne met een vriend in co-op te spelen. Samen door de lucht glijden, door het water scheuren, of door de jungles sluipen... Zowel deel 4 als deel 5 gaven je het hele arsenaal een speeltjes waar solospelers over beschikken, met bijgevolg schier eindeloze mogelijkheden tot plezier.

Ondertussen heeft Ubisoft officieel bekendgemaakt dat Far Cry 6 over co-op beschikt. "Far Cry 6 is volledig speelbaar in co-op net zoals Far Cry 5. Vertel het tegen je vrienden, het is veel Far Cry-plezier," aldus gameregisseur Alexandre Letendre.

Far Cry 6 next-gen en edities - Welke edities kun je kopen?

Far Cry 6 komt uit op de pc, Stadia, Amazon Luna, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Series X/S. Koop je de game op de last-gensystemen, dan kun je gratis een upgrade naar de nieuwe systemen doorvoeren. Voor Xbox wordt dit ondersteund via Smart Delivery.

Pre-order je de game, dan krijg je bij release van de game toegang tot het 'Libertad Pack'. Daarmee krijg je de Libertad-outfit voor je viervoeter Chorizo en een wapen genaamd "Discos Locos" dat volgens Ubisoft je vijanden doet dansen op hun eigen graf.

De volgende edities van de game zijn te koop met de onderstaande inhoud. Hier vind je ook alle edities te koop op Bol.com:

Far Cry 6 - Standard Edition

  • De volledige game

Far Cry 6 - Yara Edition

  • De volledige game
  • Het Croc Hunter Pack. Dit bevat de Croc Hunter-outfit, een wapen genaamd 45/70, de wapentalisman Crocodile Tooth en een accessoire voor je voertuig genaamd 45/70 cartridge.

Far Cry 6 - Gold Edition

  • De volledige game
  • De Season Pass, die volgens Ubisoft onder andere uit 3 DLCs bestaat

Far Cry 6 - Ultimate Edition

  • De volledige game
  • De Season Pass, die volgens Ubisoft onder andere uit 3 DLCs bestaat
  • Het Ultimate Pack, dat de volgende individuele "packs" bevat. Het Vice Pack bevat de Vice-outfit, het machinepistool Vice Skorpion, het voertuig Warden Pinnacle, de wapentalisman Gold Brick, een accessoire voor je voertuig genaamd Letter Opener en een witte panter genaamd Champagne. Het Croc Hunter Pack bevat de Croc Hunter-outfit, een wapen genaamd 45/70, de wapentalisman Crocodile Tooth en een accessoire voor je voertuig genaamd 45/70 cartridge. En tot slot het Jungle Expedition Pack dat de Jungle Expedition-outfit, het wapen SBS en de wapentalisman Compass bevat.

Tot slot een waarschuwing: volgens Ubisoft doen er de laatste maanden frauduleuze e-mails de ronde. Daarin word je uitgenodigd om mee te doen aan een Far Cry 6-bèta. Deze zijn vals. Reageer dus zeker niet op deze e-mails en klik niet op de inhoud ervan. Heb je dat toch gedaan, verander dan zo snel mogelijkheid de wachtwoorden van al je accounts.

Read this next