Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fantasy dungeon crawler Gloomhaven aangekondigd

Gebaseerd op het populaire tabletop bordspel.

Ontwikkelaar Asmodee Digital werkt aan Gloomhaven, een fantasy dungeon crawler die gebaseerd is op het gelijknamige populaire tabletop bordspel van ontwerper Isaac Childres. De tabletop is vorig jaar uitgekomen en domineert sindsdien de bordspel ranglijsten.

Dat komt voornamelijk door de enorme hoeveelheid vrijheid, het grote aantal personages en een breed aanbod aan scenario's die samen goed zijn voor een campaign van ruim honderd uur. De game is echter geen directe overzetting, maar baseert zich op het thema en de regels van Gloomhaven.

Hoewel de meest kenmerkende features in digitale vorm terugkeren is er opvallend genoeg geen co-op campaign tijdens de release voorzien, iets waar de tabletop juist in uitblinkt. Gloomhaven moet ergens in 2019 op de pc uitkomen. Over een eventuele consoleversie is nog niets bekend.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties