Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fans bouwen 2D-remake The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Er is al een demo van uit.

Een groepje Zelda-fans werkt aan een 2D-remake van de Nintendo 64-klassieker The Legend of Zelda: Ocarina Of Time, in de stijl van de Super Nintendo-game The Legend of Zelda: A Link to the Past.

Vooralsnog is niet duidelijk hoe groot de groep exact is die aan het project werkt, hoewel er op de bijbehorende site sprake is van minstens negen bijdragers. Wel is het doel bekend: een remake van de volledige game, inclusief tussenfilmpjes en muziek. In trailers is te zien hoe dat er uit ziet, en daarin zijn ook prototype-beelden te vinden van de Deku Tree. Dit is de eerste kerker uit de game.

Voor de remake wordt geen bestaande engine gebruikt en ook geen 'programma's zoals Game Maker.' Door de game van de grond af aan zelf te bouwen is er volledige controle over het programmeren ervan, stelt de groep op diens website.

Op die website is tevens een demo van The Legend of Zelda: Ocarina of Time 2D te downloaden. Hierin verken je onder meer Kokiri Forest en vind je de Kokiri Sword.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties