Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fan programmeert Resident Evil 2 remake

In de stijl van Resident Evil 4.

Resident Evil-fan Rod Lima toont vandaag beelden van zijn Resident Evil 2-remake. Daarin is te zien hoe de game er uit ziet als deze dezelfde camerastandpunten zou gebruiken als Resident Evil 4.

De programmeur slaagt daarin door de op Resident Evil 2-gebaseerde 3D-omgevingen uit on-rails shooter Resident Evil: Darkside Chronicles te combineren met een inventaris-scherm en third-person shooter mechanieken. De bijbehorende muziek en geluidseffecten komen uit de originele game voor de eerste PlayStation-spelcomputer.

Lima is niet van plan de volledige game over te zetten, zo geeft hij desgevraagd aan. "Ik maakte het enkel om te kijken of de code zou werken. Het resultaat was goed, dus daarom heb ik er een video van online gezet. Dat is alles. Ik heb geen grootse plannen, maar het is wel leuk om door Raccoon City te lopen in Resident Evil 4-stijl."

Uitgever Capcom heeft in het verleden laten weten een remake van Resident Evil 2 te zien zitten zodra er genoeg interesse blijkt vanuit de gamescommunity.

De eerste Resident Evil-game kreeg in 2002 een remake voor de GameCube. Ondanks dat de titel veelal wordt gezien als een van de beste horrorgames aller tijden, verkocht de game niet genoeg om Capcom ervan te overtuigen dat de klassieke formule nog veel bekijks trok. Mede daardoor ligt de focus in Resident Evil 4 meer op actie dan op survival horror.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties