Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fan bouwt verdwenen horrorgame P.T. na voor pc

P.T. op je P.C.

Heb je de release van horrorgame P.T. in het verleden gemist, dan kun je de verdwenen game nu alsnog proberen op de pc. Game-ontwikkelaar in de dop 'Radius Gordello' bouwde de titel na op de Unreal-engine. Na negen maanden werk is het resultaat nu gratis te downloaden onder de naam Unreal P.T.

Om deze versie van P.T. te spelen, heb je niet eens zo'n hele krachtige pc nodig. Minimaal een i3-7100U-cpu met geïntegreerde HD 620-videokaart en 8 GB werkgehouden zou genoeg moeten zijn. Virtual reality-brillen worden ondersteund, maar in de vr-modus is de game nog erg buggy.

Volgens Gordello speelt Unreal P.T. nagenoeg identiek aan het origineel. Wel zijn er wat aanpassingen richting het einde toe gedaan om dit deel minder obscuur te maken. Textures, animaties en meer zijn helemaal opnieuw gebouwd. Audio is wel uit het origineel overgenomen.

P.T. kwam in 2014 uit voor de PlayStation 4 en bleek een 'playable teaser' voor een nieuwe Silent Hill-game, waar o.a. Hideo Kojima bij betrokken was. Na het ontslag van Kojima werd Silent Hills geannuleerd, en daarmee werd ook de demo door Konami teruggetrokken.

Nathan en Carl speelden P.T. samen en noemden het 'de engste demo die je nooit meer kunt spelen'. Tot nu. Althans, totdat Konami Gordello ertoe dwingt de demo offline te halen.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties