Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Family Guy - Back to the Multiverse Preview

Helemaal in de stijl van de televisiereeks.

Activision wist ons te verrassen met een third person action game volledig gebaseerd op de animatiereeks Family Guy. Meer specifiek op de eerste aflevering van het achtste seizoen waarin Stewie meerdere parallelle werelden bezoekt.

Ook in het spel ga je op stap met Stewie en bezoek je tien verschillende universa. De één al meer van de pot gerukt dan de ander, maar altijd gelinkt aan de reeks. Zo kregen we in de presentatie de Amish-wereld te zien. In deze wereld diende Stewie zich te verdedigen tegen deze houtliefhebbende vijanden. Telkens met een reeks gerichte opdrachten als doel. Over de andere negen universa wilden de makers nog weinig kwijt.

Elke wereld is te spelen met maximum vier spelers. Er zijn ook speciale Multi-modes waarbij we onder andere de mogelijkheid krijgen om een 'Deathmatch', 'Capture the Greased up Deaf Guy', 'Invasion' of 'Horde Mode' te spelen.

Of je nu solo speelt of met vrienden, elk universum is doorspekt met de typische karakters en humor van de tv-reeks. De makers en schrijvers van de tv-reeks werken dan ook nauw samen met het ontwikkelingsteam om de authenticiteit van de franchise te bewaren. Niet alleen de gesprekken, personages, humor, maar ook de volledige stijl van de reeks werd overgenomen in het spel.

Verwacht je hier dus maar aan een overdosis aan fan-service. Elke gameliefhebbende Family Guy die in bezit is van een Xbox 360 of PlayStation 3 zal deze sowieso wel in zijn collectie willen. Voor de rest wordt het wachten op een echte diepgaandere analyse van de gameplay. Behalve over de looks en de achtergrond doen we dan ook liever nog geen uitspraken over het spel zelf. We mogen het spel verwachten op het einde van het jaar.

Over de auteur
Jan-Bart De Muelenaere avatar

Jan-Bart De Muelenaere

Editor Eurogamer Benelux

Reacties