Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fallout Online komt er in 2012

Bethesda weigerde rechten voor een MMO!

In Edge nummer 221 heeft het magzine een exclusief interview met Eric Caen, president van Interplay, over Fallout Online.

Zijn broer Hervé Caen heeft op een bepaald moment onderhandeld over de rechten op de Fallout in zijn geheel. Bethesda Softworks kreeg hierbij de kans om de rechten op de MMO voor 50 miljoen dollar op te kopen, maar weigerde het aanbod. Maar ze kochten wel alle andere rechten op. Interplay mocht daarna de MMO ontwikkelen onder bepaalde voorwaarden.

Caen: “Zij dachten dat wij nooit aan alle condities konden voldoen, maar toch hebben we het gedaan. In de lente van 2009 kregen wij een brief waarin stond dat wij niet aan alle eisen voldeden.” Sindsdien leven beide bedrijven in onmin met elkaar en is er een legale strijd ontstaan rond de rechten op Fallout Online.

Op Eurogamer.net wordt er een stuk van het interview besproken. Waarbij het vooral interessant is dat Eric Caen er vol van overtuigd is dat Fallout Online in 2012 uitkomt er in dat jaar ook een beta gepland staat. Door het legale dispuut met Bethesda wordt er bijna niets van beelden vrijgegeven.

Caen: “Fallout 3 was een beetje te serieus en dat is zeker niet de weg die wij uitgaan. Onze Fallout MMO zal zeer grappig worden. De MMO moet ook dieper zijn dan een gewone game. Het niet alleen een shooter die wij maken. Dit is maar een deel van de game. Het spel zelf zal vooral draaien rond de heropbouw van de wereld.”

Er wordt echter aandacht geschonken aan moderne communicatiemiddelen. “Wat uniek is voor ons project is dat we veel massacommunicatie bekijken. Dit is een probleem in World of Warcraft want de fantasywereld is niet compatibel met moderne communicatiesystemen. Het zou vreemd zijn om een SMS te ontvangen van een trol,” aldus Caen.

Laat ons alvast hopen dat de MMO er ooit komt. Of dit nu bij Interplay of Bethesda is maakt voor de gamers niet veel uit.

Getagged als
Over de auteur

Maarten Weyters

Editor Eurogamer Benelux

Reacties