Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fallout 4: Wasteland Workshop DLC - 5 dingen die je moet weten

De tweede in de reeks uitbreidingen.

Vanaf vandaag is de tweede downloadbare uitbreiding van Fallout 4 beschikbaar. Hoewel het om een relatief kleine add-on gaat, biedt Wasteland Workshop voldoende vernieuwingen. Welke dat precies zijn, lees je in dit overzicht van de vijf belangrijkste dingen die je moet weten.

1. Wasteland Workshop is de tweede DLC

Wasteland Workshop kost los 4,99 euro, maar maakt tevens deel uit van de Season Pass van Fallout 4. De eerste downloadbare uitbreiding kwam in maart uit. Als je er nog niet uit bent of die iets voor jou is, lees dan zeker de 5 dingen die je moet weten over Automatron en Kenneths Automatron review. In mei lanceert dan Far Harbor, de derde DLC. Volgens Bethesda is dat qua oppervlakte de grootste uitbreiding die het al heeft gemaakt. Daarnaast heeft de ontwikkelaar gezegd dat er in 2016 nog meer DLC's uitkomen.

2. Settlements staan centraal

In tegenstelling tot Automatron heeft Wasteland Workshop geen verhaal. De DLC voegt enkel zaken toe die je in je Settlements kunt bouwen. In de trailer zijn bijvoorbeeld flitsende neonlichten te zien waarmee je je gebouwen opleukt. Ook bouw je nieuwe vallen zoals pilaren met cirkelzagen en pinnen die uit de grond komen. Raiders zullen in het vervolg wel twee keer nadenken voor je ze Settlements willen plunderen.

3. Handige toevoeging voor Survival

Naast al die esthetische en moorddadige toevoegingen omvat Wasteland Workshop ook een handige nieuwigheid voor de Survival-moeilijkheidsgraad: Garden Plots. In de geüpdatete Survival-modus moet je namelijk regelmatig eten. Het is dus nog meer dan op de andere moeilijkheidsgraden noodzakelijk om verschillende gerechten te bereiden. En daarvoor heb je natuurlijk ingrediënten nodig. Die plant je momenteel al zelf in je Settlements, maar het is soms een hele klus om zo veel mogelijk maïs, Tato's en Mutfruit op een kleine, vruchtbare oppervlakte te krijgen. De Garden Plots lossen dat probleem op. Bouw er een paar en je hebt meteen plaats voor tientallen planten.

4. Raiders en wilde dieren vangen

Wasteland Workshop bevredigt niet alleen je honger naar voedsel, maar ook je honger naar geweld. Je kunt vijanden vangen en die tegen elkaar laten vechten. Om dat te doen, moet je wel eerst kooien bouwen om je prooi in de val te lokken. Denk daarbij niet alleen aan eenvoudige Molerats en Raiders, maar ook Mirelurks en zelfs Deathclaws. Ook kun je machines bouwen die de monsters temmen, zodat ze je Settlements kunnen verdedigen. Als je het allemaal wat vredelievender wilt, kun je ook gewoon katjes vangen.

5. Maar de belangrijkste toevoeging is…

Muren met ramen! Eindelijk hoeven je Settlers niet langer in donkere kamers te leven. Zonlicht is namelijk de voornaamste bron van vitamine D, en je wilt natuurlijk dat de bewoners van je Settlements in topconditie zijn. Alhoewel, zou nucleaire straling daar ook niet in voorzien…?


Minuutje tijd? Lees ook:

Over de auteur
Bert Van der Hoogerstraete avatar

Bert Van der Hoogerstraete

Redacteur

Bert is niet meer zo actief voor Eurogamer Benelux als vroeger, maar schrijft wel nog steeds graag reviews. Hij wisselt kleurrijke Nintendogames af met de duisternis van Bloodborne en wacht al tien jaar tevergeefs op een nieuwe Golden Sun.

Reacties