Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fallout 4 walkthrough en guide

Onze complete Fallout 4 walkthrough en gids van alle main quests en sidequests.

De release van een nieuwe Bethesda game betekent vaak het einde van talloze gamers hun sociale leven. Bij Fallout 4 is dit niet anders. Deze post-apocalyptisch belooft net zo episch te worden als de vorige delen.

In een open wereld waar zo veel te doen is, zie je soms door de radioactieve bomen het bos nietmeer. Daarom hebben we deze Fallout 4 walkthrough gemaakt. Zodat je steeds waar je moet zijn en wat je precies moet doen om de quests op te lossen. Deze Fallout 4 is nog volop in ontwikkeling, dus kom geregeld eens een kijkje nemen telkens je in de wasteland verloren loopt.

Vergeet ook onze Fallout 4 tips niet, met onder meer alle Bobblehead locaties en Fallout 4 Cheats en Console Commands.


Fallout 4 Main Quests

ACT 1

 • Op deze pagina: Prologue
  Bereik met je familie Vault 111.
 • Op deze pagina: Out of Time
  Ontsnap uit Vault 111 en maak kennis met Dogmeat.
 • Jewel of the Commonwealth
  Reis voor het eerst naar Diamond City.
 • Unlucky Valentine
  Zoek Nick Valentine in Vault 114.
 • Getting a Clue
  Volg Nick naar Kellogg en doorzoek zijn huis.
 • Reunions
  Confronteer de kidnapper van je zoon.

ACT 2

Fallout 4 Minutemen Quests

Fallout 4 Brotherhood of Steel Quests

 • Fire Support
 • Call to Arms
 • Semper Invicta
 • Shadow of Steel
 • Tour of Duty
 • Show No Mercy
 • From Within
 • Outside the Wire
 • Liberty Reprimed
 • Blind Betrayal
 • Tactical Thinking
 • Spoils of War
 • Ad Victoriam
 • The Nuclear Option
 • A New Dawn

Fallout 4 Railroad Quests

 • Road to Freedom
 • Tradecraft
 • Underground Undercover
 • Operation Ticonderoga
 • Precipice of War
 • Rockets Red Glare
 • The Nuclear Option
 • Burning Cover

Fallout 4 The Institute Quests

 • Synth Retention
 • The Battle of Bunker Hill
 • Mankind Redefined
 • Mass Fusion
 • Pinned
 • Powering Up
 • End of the Line
 • Airship Down
 • Nuclear Family

Fallout 4 - Prologue

Je begint Fallout 4 voor een spiegel. Hier kies je het geslacht en het uitzicht van je personage. Als je als een vrouw wilt spelen, ga je uit het menu wanneer zij voor de spiegel staat. Moest je later toch niet tevreden zijn met je uitzicht, gaan paniek. Je krijgt later nog een kans om alles aan te passen.

Je bent nu vrij om het huis te verkennen. Er is niet veel te doen, maar hier en daar heb je enkele leuke interacties met verschillende objecten. Check zeker de Sugar Bombs op de tafel en de Nuka Cola in de ijskast.

Uiteindelijk staat een man van Vault-Tec aan je bel te rinkelen. Beantwoordt zijn vragen en je krijg een registratie formulier. Kies je statistieken en je naam. Beweeg je muis over de categorie als je niet zeker bent wat deze juist inhoudt. In deze walkthrough focussen wij op Strenght, Perception, Intelligence en Agility; maar je kiest natuurlijk zelf hoe je je personage bouwt.

Na je gesprek met de Vault-Tec afgevaardigde wacht je op Codsworth. Hij komt je halen omdat hij je zoon Shaun niet kan kalmeren. Ga naar de slaapkamer en draai met het speelgoed boven de wieg.

Nu barst de actie los. Ga naar de living en kijk naar de televisie. Ga naar buiten en rechts de straat op. Verderop neem je het rechtse zandpad, over de houten brug en naar Vault 111. Gebruik de indicator beneden aan je scherm als je de weg kwijt bent. Je volgende objectief wordt hier steeds weergegeven.

Wanneer je in de vault bent, volg je je objectieven. Praat met de Vault-Tec medewerkers en neem je Vault 111 Jumpsuit. Volg de dokter en stap in de pod. Bekijk de tragische cutscene en het einde van de proloog.


Fallout 4 - Out of Time

De Out of Time missie start zodra de proloog eindigt en je de Cryo Pod verlaat. Je krijgt onmiddellijk een missiedoel, maar voel je vrij dat nog even te negeren en wat andere zaken op orde te stellen.

Verlaat Vault 111

Rechtover jouw Cryo Pod vind je de Cryo Pod van je partner en rechts ervan een controlepaneel. Druk op de knop om de Cryo Pod te openen en met je partner te spreken. Je krijgt een Wedding Ring.

Nu is het tijd om naar je missiedoel te kijken. De plek waar je heen moet staat aangeduid met een marker op de onderkant van je scherm. Start door naar het westen te gaan en de nabije deur te openen. Ga vervolgens door de gang en ga door de eerste deur rechts. Ga door de volgende gang en let op het raam en de insecten. Je doel is recht voor je, maar de kamer rechts van je heeft een Stimpak zomaar op een bureau liggen. Hiermee kan je je health bijvullen, dus pak dit mee!

Oke, vervolg nu je pad naar je doel. Dat is iets wat je nog vaak gaat lezen in deze walkthrough trouwens! Elke keer dat je een deur opent krijg je een nieuwe marker. Na een tijd kom je je eerste Radroach tegen. Op tafel ligt er een melee wapen, maar als je deze niet vindt kan je altijd je vuisten gebruiken natuurlijk. Als de Radroach dood is, neem je Radroach Meat uit zijn lijk. Als je dit opeet, krijg je wat health bij. Dat geldt trouwens voor de meeste 'dieren' die je tegenkomt op je reis.

Voel je vrij om de rest van de kamers te verkennen, maar daarna wordt het toch wel echt tijd om verder te gaan met de quest en door deuren te stappen. Hier en daar kom je een Radroach tegen maar deze kan je probleemloos verslaan met je vuisten. Vervolgens kom je een skelet tegen in een Vault 111 Jumpsuit. Ga door de deur en vervolgens de trap op. Dood alle insecten daar, drink van de fontein. Ook hier krijg je health van bij. Blijf dus gewoon drinken tot je weer op en top gezond bent.

In de volgende kamer vind je een 10mm Pistol, samen met wat munitie. Neem beide, en ook de drie Stimpaks op het bureau ernaast. In de lockers ernaast vind je nog meer geweren en nog meer munitie, en ook een Cryolater Case. Je kan deze nu nog niet unlocken, maar onthoud de locatie zodat je deze later kan komen halen.

Om dit gebied te verlaten moet je naar de Overseer's Terminal op het bureau. Het ligt vlak naast het lijk en niet zover van het 10mm Pistol. Gebruik deze, scroll helemaal naar onder en kies 'Open Evacuation Tunnel'. De deur opent.

Je komt wat insecten tegen bij het verlaten van Vault 111, dus je mag nu voor het eerst je geweer gebruiken. Blijf gewoon verder lopen tot je in het gebied komt dat je nog kent van toen je de vault binnenging.

Ga naar het platform waar je een skelet met een labojas ziet liggen. Neem een Pip-Boy van de arm naast het lijk. Je moet de Pip-Boy oprapen om verder te gaan met het spel dus dit is letterlijk niet te missen. Activeer de Vault Door Controls wanneer je er klaar voor bent en volg de waypoints om Vault 111 te verlaten. Hier krijg je nog een kans om je naam te veranderen en je special attributes en zelfs gezicht aan te passen. Als je dus al spijt hebt van eerdere beslissingen heb je hier de kans ze goed te maken.

Ga naar huis

Zodra je Vault 111 verlaat, moet je naar huis gaan. Het is maar een korte wandeling, en je kunt deze nog korter maken door het pad te negeren en gewoon recht naar de marker in het oosten te stappen. Codsworth wacht je op. Brave robot.

Praat met Codsworth

Je conversatie met Codsworth loopt zoals jij dat wil. Je kan hem vragen wat je wil en vragen beantwoorden zoals je wil. Als je helemaal klaar bent daarmee, is het op naar het volgende doel.

Doorzoek de buurt met Codsworth

Als Codsworth achterop geraakt, kijk je gewoon naar de objective marker onderaan je scherm. Deze wijst automatisch in zijn richting. Uiteindelijk leidt hij je naar een huis met een drietal Radroaches. Codsworth begint er zelfs tegen te vechten als hij dicht genoeg bij ze komt. Natuurlijk kan je zelf ook een handje helpen met je geweer.

Concord onderzoeken

Na de slachtpartij praat je opnieuw met Codsworth om het verhaal verder te spelen. Hij vertelt je dat er nog meer overlevenden zijn in Concord en zegt zelfs waar je ze ongeveer kunt vinden. Toch gaan we eerst even naar de achterkant van het huis en vervolgens naar het zuiden. Daar is een houten brug die over de rivier gaat.

Vind Dogmeat

Volg het pad tot het gebouw met het Red Rocket-logo. Er zit een hond bij het benzinestation. Maak kennis met je nieuwe beste vriend! De game geeft je een korte tutorial over hoe je de hond bevelen kan geven. Erg handig want je zal dit al gauw nodig hebben. Voltooi de tutorial om verder te gaan.

Hierna komt er een groep Mole Rats tevoorschijn. Je kunt hen doden met je pistool en je hond zal je hierbij helpen. Je kunt zelfs je Vats eens uittesten.

Volg het pad richting de objective marker aan de onderkant van je scherm. Je hond zal je volgen. Al snel kom je in Concord terecht. Zodra je een melding krijgt dat je een locatie 'ontdekt', kan je hier naar fast travellen. Om te fast travellen, open je je Pip-Boy, ga je naar je kaart en gebruik je de fast travel onderaan het scherm. Dit werkt wel niet in sommige gebouwen. Toch is het een erg handige functie je zeker vaak zult gebruiken.

Nu is het enkel nog niet nodig om te fast travelen. Ga gewoon verder naar je objective en je hoort al snel geweerschoten. Het zijn Raiders. Dit is een ideale gelegenheid om de skills van je hond te gebruiken. Kijk naar de hond om hem een bevel te geven, en kijk vervolgens naar de Raider om tegen je hond te zeggen de Raider aan te vallen. Het werkt erg goed en de andere Raiders kan je gewoon neerschieten. Ziezo, dit is het einde van de Out of Time quest. Je krijgt meteen de eerste Minutemen quest, When Freedom Calls.


- Volgende main quest: Jewel of the Commonwealth