Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fallout 4 - The Institute quests

Vind The Institute factie en voltooi al hun quests.

Er zijn vier groeperingen waar je bij kan joinen in Fallout 4. De game focust echter maar op drie van de vier tot het einde van de tweede act. The Institute is een mysterieuze, hoog-technologische organisatie en vele personages in de Commonwealth praten erover. Je kunt bij deze groep komen, net zoals hoe andere groepen hun rangen voor je openen. We leggen je hier uit hoe je bij The Institute geraakt, zonder story spoilers.

The Institute heeft heel erg geavanceerde technologie als je kijkt naar de rest van de Commonwealth. Veel bewoners van de Commonwealth spreken echter negatief over The Institute. Het is aan jou of je dit gerechtvaardigd vindt. Je kan The Institute pas joinen nadat je een groot deel van de main story hebt voltooid.

Daarnaast heeft Fallout 4 nog drie andere facties. Raadpleeg de volgende gidsen om te ontdekken waar je deze vindt en hoe je hun quests voltooit:


Overzicht The Institute quests

  • Synth Retention
  • The Battle of Bunker Hill
  • Mankind Redefined
  • Mass Fusion
  • Pinned
  • Powering Up
  • End of the Line
  • Airship Down
  • Nuclear Family

Hoe vind je de Institute?

Prepare to Be Institutionalized

De laatste main quest in Act II heet Institutionalized. In de bijhorende missie moet je een apparaat klaarmaken dat je contact laat leggen met de organisatie. Je kunt één van de facties om hulp vragen als je dat wil. Is het apparaat klaar, dan reis je naar de faciliteit van The Institute en begint de Institutionalized quest.

Bij je aankomst ga je de lift binnen en volg je de stem die je gidst. Je gaat na een tijd naar de Institute leider, een man genaamd Father. Na een klein gesprek leidt hij je naar Shaun. Nadien zegt hij ok te zijn met het beantwoorden van persoonlijke vragen. Aan het eind van het gesprek geeft hij je de kans je aan te sluiten bij de Institute. Om de quest te voltooien moet je akkoord gaan, maar je kunt je later weer terugtrekken uit de groep.

Na het gesprek met Father kan je vrij in het gebouw lopen. Spreek met het personeel en leer zo de motivaties van de groep kennen. Ga naar de Institute Bioscience lab langs de hoofdmuur en spreek met Dr. Clayton Holdren. Zoek nu Chief Engineer Allie Filmore voor een gesprek. Ten slotte ga je naar het Synth Retention Bureau om met Justin Ayo te spreken, die bewust lijkt van je bedoelingen. Is je Charisma hoog genoeg, dan kan je zijn vertrouwen winnen.

Ga de Institute Advanced Systems lab binnen om met Dr. Madison Li te spreken. Ze installeert een apparaat op je Pip-Boy om je van en naar de Institute te laten fast travellen. Nu kan je vrij Institution quests doen of met andere facties werken. Voor je weggaat, kies je om de Holotape informatie te bemachtigen die andere groepen je vroegen te downloaden van de terminal dicht bij het landpunt in de Institute.

Als je met bepaalde groepen werkt, verlies je het vertrouwen van anderen. Blijf bij de groep waar je je het best bij voelt. Je acties binnen elke groep hebben een impact op het einde van de main story.


- Keer terug naar: Fallout 4 walkthrough

- Lees ook: Fallout 4 tips en Fallout 4 cheats.

Read this next