Skip to main content

Fallout 4 - Railroad quests

Vind de Railroad factie en voltooi al hun Railroad quests in Fallout 4.

Wanneer je de kans krijgt om deel uit te maken van een geheime samenleving, zou je de kans dan grijpen? In Fallout 4 krijg je de mogelijkheid om lid van de exclusieve Railroad factie te worden. Maar dan moet je ze natuurlijk eerst vinden.

Deze gids legt uit hoe je de Railroad quests voltooit. Maar eerst verklappen we hoe je hun geheime schuilplaats vindt.

Daarnaast heeft Fallout 4 nog drie andere facties. Raadpleeg de volgende gidsen om te ontdekken waar je deze vindt en hoe je hun quests voltooit:


Overzicht Railroad quests

 • Op deze pagina: Road to Freedom / Tradecraft
  Voltooi beide quests om de Railroad te joinen.
 • Underground Undercover
 • Operation Ticonderoga
 • Precipice of War
 • Rockets Red Glare
 • The Nuclear Option
 • Burning Cover

Fallout 4 - Road to Freedom

Er zijn verschillende manieren om deze quest te beginnen. Één manier is door Park Street Station te onderzoeken. Een andere is door met Dr. Amari te praten tijdens The Molecular Level quest. De makkelijkste manier is echter door op twee locaties omstaanders af te luisteren.

Ga naar Diamond City of Goodneighbor. Wij kozen voor Diamond City. Loop in het rond tot je iemand over de geheime Railroad factie hoort praten. Probeer de Market of Dugout Inn.

Je krijgt nu het objectief “Follow the Freedom Trail (Volg Freedom Trail)” en een nieuwe marker verschijnt op je map. Volg het ucoon tot je bij een fontein in Boston Common vlakbij Park Street Station komt. Voor de fontein vind je een bord met het opschrift “At Journey's End Follow Freedom's Lantern”. Rechts van de fontein staat een Tour Bot naast een ander bord met “The Freedom Trail”. Deze robot vertelt je over een historische toeristen route die door de stad loopt en hier in Boston Common begint.

Volg Freedom Trail

Let op het pad van rode stenen dat aan de fontein vertrekt. Het doel is om dit pad te volgen langs verschillende locaties door de stad. Er zijn zeven plaatsen die je moet bezoeken en elke plaats heeft een hint die je nodig hebt om de deur naar de Railroad schuilplaats te openen. De schuilplaats zelf vind je aan het einde van dit pad.

Bij elke toeristische stop vind je een embleem op de grond waar een letter en cijfer op geschilderd staan. Schrijf deze op, want je hebt ze later nog nodig. Je vindt er acht in totaal samen met de eerste aan de fontein met het opschrift A7.

De volgende locaties en symbolen:

 • Massachusetts State House: L4
 • Old Granary Burying Ground: A2
 • Old State House: O6
 • Old Corner Bookstore: 3I
 • Faneuil Hall: 5R
 • Paul Revere's House: 8D

Op bijna al deze locaties kom je verschillende vijanden tegen. Wees dus steeds op het ergste voorbereid en focus eerst op het uitschakelen van tegenstanders voor je naar de hint op zoek gaat.

Het pad eindigt uiteindelijk bij Old North Church, waar je de laatste hint met het opschrift 1R vindt. Hoewel dat het leuk is om op deze manier op schattenjact te gaan, hoef je dit niet te doen en kan je onmiddellijk naar de Old North Church gaan als je de locatie kent.

Eenmaal aangekomen bij Old North Church, ga je door de deur met het embleem. Vecht je een weg langs een horde Ghouls naar de kelder. Ga door het gat in de muur en ga naar rechts. Volg de trap naar beneden.

Voer het Railroad paswoord in

Blijf de gangen volgen tot je bij de Freedom Trail Ring aan de muur komt. Dit is eigenlijk een gigantisch slot dat je enkel met een wachtwoord kunt openen. Draai aan de ring om de letters met de rode pijl aan te duiden en druk op de knop om de letter in de te geven. Het paswoord us RAILROAD, zoals je al hebt geraden van de hints op het pad.

Als je het paswoord correct hebt ingegeven, gaat de deur open. Binnen in de donkere kamer wordt je Desdemona ondervraagd. Aan het einde van dit gesprek krijg je tijdelijke toegang tot de schuilplaats en de nieuwe taak om je loyaliteit te bewijzen.

Fallout 4 - Tradecraft

Na je gesprek met Desdemona en Deacon krijg je de Tradecraft quest. Deze missie leidt je door een lange dungeon vol Synths. Het is redelijk rechtoe rechtaan, dus is er geen reden om je bij je hand vast te houden. Ga zoals altijd voorzichtig te werk en doorzoek alle containers. Als beloning krijg je het exclusieve Deliverer pistool.

Voltooi deze en keer terug naar Desdemona. Je krijgt nu de keuze om lid van de Railroad factie te worden. Als je dit lidmaatschap accepteert, neemt Desdemona je mee naar Railroad HQ.

Je kunt van verschillende facties lid worden. Hou er rekening mee dat hoe meer quests je voor de Railroad voltooit, des te negatiever sommige andere facties reageren. Vooral de Brotherhood of Steel en de Institute hebben geen hoge dunk van de Railroad Agents.


- Keer terug naar: Fallout 4 walkthrough

- Lees ook: Fallout 4 tips en Fallout 4 cheats.

Read this next