Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fallout 4 - Minutemen quests

Vind de Minutemen factie en voltooi al hun Minuteme quests in Fallout 4.

De Minutemen onder leiding Preston Garvey komen op voor de zwakkeren in de harde wasteland samenleving. Deze burgerwacht willen van de Commonwealth terug een veilige plaats maken. Ondanks een lange en respecteerde traditie is de groep de laatste jaren uit elkaar gevallen door interne problemen en talloze slachtoffers. Aan jou dus om de glorie van de Minutemen te herstellen.

Dit doe je natuurlijk door Minutemen quests te voltooien. De eerste quest, When Freedom Calls, vind je in Concord. Hoe je deze quest voltooit lees je op deze pagina.

Daarnaast heeft Fallout 4 nog drie andere facties. Raadpleeg de volgende gidsen om te ontdekken waar je deze vindt en hoe je hun quests voltooit:


Overzicht Minutemen Quests

 • Op deze pagina: When Freedom Calls
  Bevrijd Preston Garvey en zijn volgelingen.
 • Sanctuary
  Bouw een veilig onderkomen voor de settlers.
 • The First Step
  Dood de Raiders in Corvega Assembly Plant.
 • Taking Independence
 • Old Guns
 • Inside Job
 • Form Ranks
 • Defend the Castle
 • The Nuclear Option
 • With Our Powers Combined

Fallout 4 - When Freedom Calls

Dit is de eerste Minutemen quest, die geen deel is van de main quest. Dit is nooit echt duidelijk, gezien de quest start na Out of Time door gewoon een deur te openen. Tijdens de quest volg je je nieuwe vrienden (met Preston Garvey op kop) naar Sanctuary. Hier begin je aan base building en crafting.

Ga het museum binnen

Zodra je het museum binnengaat worden er schoten gelost. De Settlers zijn in een kamer bovenaan. De poort voor je is gesloten maar er is een doos Bobby Pins op de sigaretmachine links van de deur. Probeer de deur te openen als je kunt.

Is je lockpick skill niet goed genoeg, ga dan naar het zuidwesten en ga door de deur die langs een reeks kamers leidt. Je komt langs de gesloten poort van daarnet. Je ziet een gat in de vloer en trappen. Ga de trap op en schiet Raiders neer met het 10mm Pistol. Er zijn er maar twee à drie en zolang je hond je volgt, kan hij er één of twee uitschakelen.

In het noorden van de kamer (tweede verdieping) is er een gebroken gang, met enkel een dunne rand links die leidt naar een deur. Ga deze rand over en ga door de deur. Ga de hal door en dan twee sets trappen op, waar je meer Raiders vindt. Dood ze snel en hou je hond bij je; hij moordt heel effectief, maar kan overweldigd worden.

Praat met Preston Garvey

Zijn de Raiders dood, dan ga je naar de objective marker en ontmoet je Preston Garvey. Hij is een Minuteman en de leider van de Settlers die je net hebt gered. Terwijl hij spreekkt neem je de Perception Bobblehead op het bureau aan de andere kant van de kamer.

Terwijl je met Preston spreekt doe je wat je wil. Je kan helpen of hem negeren. Toch help je hem best want het geeft je toegang tot Power armor.

Doe de Security Gate open en neem de Fusion Core

Ben je klaar, verlaat de kamer en val verschillende verdiepingen naar beneden tot je bij de veiligheidspoort aankomt. Noraal is er een objective marker. Ben je daar, gebruik dan de computer terminal aan de rechterkant om het te openen. Los de minigame op. Bij ons was het paswoord HARSH. Kies dan Unlock Security Gate.

Open de poort en neem de Fusion Core uit de machine. Dit voltooit het objective.

Steek de Fusion Core in het Power Armor en grijp de Minigun

Ga terug naar waar de Settlers verschuilen. Kom je daar toe, dan opent er een deur aan de andere kant. Loop verder. De objective marker zal een deur zijn naast een Exit sign. Ga door die deur en stap de T-45 Torso binnen.

Vlak voor waar je de Power Armor nam, ligt de Minigun. Neem het op en ga naar de rand van het gebouw waar je Raiders ziet die het museum proberen binnengaan.

Versla de Raiders in Concord

Begin op het dak, maar zodra je kan spring je naar de grond - Power Armor zorgt er trouwens voor dat je geen valschade hebt. Dood dan de Raiders in de straat. Spaar wel wat ammo door vooruit te gaan, wat een Deathclaw spawnt. Als je blijft vuren en tegelijk achteruit loopt, zou je geen probleem mogen hebben. VATS kan je ook helpen om veel schade te doen. Dood ten slotte de overige Raiders.

Praat met Preston en escorteer hem naar Sanctuary

Ga terug naar het museum voor een filmpje en ook een kans om de missie te verlaten en de main quest Jewel of the Commonwealth the starten. We raden je aan om daar nog even mee te wachten. Voltooi eerst deze quest door terug te gaan naar Sanctuary.

Past het in je inventory, stap dan uit de Power armor om de Fusion Core bij te houden. Open wel je Pip-Boy en browse naar Inv - Misc om de Holotape Hi Honey! af te spelen.

Ben je daar, dan spreek je nog eens met Preston. Zeg wat je wil, maar ga wel akkoord met quests waar hij je hulp voor vraagt. Dit leidt naar een volgende, handige quest genaamd The First Step.


- Volgende Minutemen quest: The First Step
- Keer terug naar: Fallout 4 walkthrough

- Lees ook: Fallout 4 tips en Fallout 4 cheats.