Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fallout 4: Automatron DLC - 5 dingen die je moet weten

Bethesda trapt af met de eerste downloadbare uitbreiding.

Vandaag lanceert Automatron, de eerste DLC voor Fallout 4. In het uitbreidingspakket staan robots centraal. Net zoals in de hoofdgame is ook in Automatron 'customization' het sleutelwoord. Je krijgt er een robotmaatje dat je naar hartenlust upgradet en uitbouwt. We zetten de belangrijkste dingen die je moet weten voor je op een rijtje.

1. Automatron is de eerste van de drie aangekondigde DLC

Ontwikkelaar Bethesda onthulde vorige maand meer over de eerste drie downloadbare uitbreidingen van Fallout 4. Automatron kost 9,99 euro en is de eerste add-on die op de planning staat. Wasteland Workshop komt in april aan een prijs van 4,99 euro uit, terwijl Far Harbor in mei voor 24,99 euro verkrijgbaar is. Alle drie DLC zijn tevens onderdeel van de Season Pass.

2. De Mechanist is terug

Als je Fallout 3 hebt gespeeld, herinner je je waarschijnlijk dat de nederzetting Canterbury Commons door twee bijzondere figuren werd geplaagd: de AntAgonizer en de Mechanist. Beide 'superhelden' zijn eigenlijk gewoon twee ietwat losgeslagen mensen die een vete met elkaar hebben. Het is niet duidelijk hoe de Mechanist de weg naar de Commonwealth heeft gevonden en of het überhaupt wel dezelfde Mechanist is. Maar het staat wel vast dat hij de boel terug op stelten zet.

3. Ada is je eerste robotmaatje

Als je ooit 'Robot Wars' of een gelijkaardig programma hebt gezien, weet je ongeveer waaraan je je in Automatron kunt verwachten. Namelijk robots die elkaar op gewelddadige manieren proberen kapot te maken. De trailer verraadt alvast dat je vernielzuchtige creativiteit aan zijn trekken komt. Kettingzagen, lasers, vlammenwerpers, hamers...; je kunt ze allemaal op je robot installeren. De kans is dus groot dat je Sole Survivor zijn of haar eerste robotmaatje Ada niet lang in haar oorspronkelijke vorm laat.

4. Automatron is pas toegankelijk vanaf level 15

Hoe uitgedost je robot ook is, die van de Mechanist gaan een stapje verder. Daarom moet je toch al wat ervaring in de Commonwealth hebben opgebouwd voordat je het tegen het metalen leger kunt opnemen. Je kunt dus pas vanaf level 15 aan de DLC beginnen. Maar geef toe: je zou toch niet willen dat een of andere roestbak je in mootjes zaagt?

5. Automatron is ook een nieuwe holotape-game

Als je net zoals wij graag af en toe de tijd neemt om een spelletje op je Pip-Boy te spelen, dan zal Automatron je zeker bekoren. De DLC heeft namelijk een nieuwe holotape-game, die ook Automatron heet. Het is nog niet duidelijk hoe die eruitziet, maar wij hopen alvast op een actievolle Contra-kloon.

De Fallout 4 review op de pc, PlayStation 4 en Xbox One lees je hier. Wil je meer over crafting, quests, cheats of collectibles weten? Lees dan onze Fallout 4 tips & tricks.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Fallout 4

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Bert Van der Hoogerstraete avatar

Bert Van der Hoogerstraete

Redacteur

Bert is niet meer zo actief voor Eurogamer Benelux als vroeger, maar schrijft wel nog steeds graag reviews. Hij wisselt kleurrijke Nintendogames af met de duisternis van Bloodborne en wacht al tien jaar tevergeefs op een nieuwe Golden Sun.

Reacties