Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fairy Fencer F is nieuwe RPG van Compile Heart

De studio werkt met Amano en Uematsu aan PS3 exclusieve titel.

Studio Compile Heart, Yoshitaka Amano en de Earthbound Papas hebben de titel onthuld van het eerste deel uit de Galapagos RPG serie: Fairy Fencer F. Het spel komt exclusief uit op de PlayStation 3.

Twee weken geleden verschenen de eerste beelden van de game. Toen werd de game aangeduid als 'Galapagos RPG' - soms gevolgd door 'Project #1' om duidelijk te maken dat Galapagos RPG uit dient te groeien tot een (succesvolle) serie. Het Japanse gamemagazine Famitsu heeft de primeur op het eerste nieuws van Fairy Fencer F. Het verhaal draait om godinnen, goden en een doorgedraaide familie van royale komaf. Het vechtsysteem is een uitbreiding op die uit de Hyperdimension Neptunia-reeks - inclusief combo's in de lucht en teamcombo's.

Yoshitako Amano, de bedenker van Vampire Hunter D, is in de gameindustrie bekend dankzij zijn karakterontwerpen voor de eerste zes Final Fantasy-spellen. Nobuo Uematsu componeerde voor de eerste negen spellen (en enkele daarna) binnen diezelfde franchise de muziek.

Famitsu bericht enkel over een release, met onbekende datum, in Azië. Hopelijk brengt een Westerse uitgever het rollenspel naar Europa en Noord-Amerika.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties