Skip to main content

Fabrikant Humvee klaagt Activision aan

Voertuig werd gebruikt in Call of Duty.

Autofabrikant AM General LLC heeft uitgever Activision aangeklaagd voor het gebruik van Humvee-voertuigen in Call of Duty-games.

Volgens een verslag van nieuwsorganisatie Reuters claimt AM General dat Activision zonder toestemming gebruik heeft gemaakt van het Humvee-handelsmerk in Call of Duty games, speelgoed en strategy guides. De uitgever 'maakt misbruik van de goodwill en reputatie' van de fabrikant.

Daarnaast meldt AM General dat het succes van Call of Duty te danken is aan het gebruik van de Humvee in meerdere games. Volgens de fabrikant wekte Activision de indruk dat AM General betrokken was bij het maken van of licentiëren van de games.

Bekijk op YouTube

De fabrikant eist nu schadevergoedingen van Activision voor het onrechtmatige gebruik van de Humvee. Activision heeft aangegeven nog niet op de beschuldigingen te reageren.

Hoewel AM General een punt heeft dat het onrechtmatige gebruik van Humvees niet echt netjes is, is het waarschijnlijk wel een beetje vergezocht om het succes van de Call of Duty-reeks direct te koppelen aan het gebruik van de voertuigen in de game. Het is nu aan de rechter om te oordelen.

Er is meer Call of Duty-gerelateerd nieuws. Zo heeft Sledgehammer Games onlangs het Humvee-loze Call of Duty: WW2 uitgebracht voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Sander zijn Call of Duty: WW2 review lees je hier nog eens.

Read this next