Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fables spel heet The Wolf Among Us

Game krijgt een plot dat spelerkeuzes volgt, net als The Walking Dead.

Het Fables spel van Telltale Studios heet The Wolf Among Us. Zoals de studio van The Walking Dead, dat zeer goed werd ontvangen, al eerder aangaf, bevat de titel niet de naam Fables, de comic van schrijver Bill Willingham waarop het spel gebaseerd is.

De episodische game vindt plaats voor aanvang van de comicserie en vormt een origineel verhaal. De speler volgt personage Bigby Wolf - de Grote Boze Wolf uit onder andere Roodkapje en De Wolf en de Drie Biggetjes - na aankomst in New York City. Mr. Toad (uit het boek The Wind in the Willows/De Wind in de Wilgen) en De Drie Biggetjes komen ook voor in het spel. "Het ontwikkelen van The Wolf Among Us gebaseerd op de Fables comic geeft ons de mogelijkheid alle aspecten die onze spellen zo interessant maken voor spelers in te zetten," zegt Telltale Studios' directeur Dan Connors. "Door het uitbreiden van onze insteek van keuze en gevolg, kunnen we elk iconisch personage uitdiepen in dit universum waarin veel duistere verhalen nog niet zijn verteld." De eerste aflevering komt deze zomer uit op pc, Mac, PlayStation 3 en Xbox 360.

Bigby en vele andere sprookjesfiguren hebben hun sprookjeslanden verlaten omdat een kwaadaardige heerser, The Adversary, hen onderdrukt en hun land verovert. Sneeuwwitje, Roodkapje, De Droomprins, Belle en het Beest en vele anderen ontvluchtten hun moederland en vonden heil in New York City. Hier stichtten ze een gemeenschap voor de sprookjesfiguren die er als mensen uitzien. De anderen (e.g., De Drie Biggetjes, Van den Vos Reynaerde, Bagheera uit Jungle Book) wonen op The Farm, een boerderij ver verwijderd van mensenogen.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties