Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fable Legends kiest voor voorgedefinieerde personages

Zou de multiplayer gameplay ten goede moeten komen.

In Fable Legends, de Xbox One exclusive waar bezieler van de franchise Peter Molyneux voor het eerst niet meer aan het roer staat, zal je je personages in veel mindere mate kunnen aanpassen dan in de vorige games. Volgens ontwikkelaar Lionhead werd deze keuze bewust gemaakt om de co-op tot vier spelers in goede banen te leiden, zowel voor de goedzakken als de slechterik van dienst.

Waar je in de vorige Fable games nog kon beslissen hoe dik de linker of rechter neusvleugel van jouw held(in) moest zijn, zullen dit soort opties in de volgende game uit de fantasy saga tot op een zeker niveau verdwijnen. Er zullen nog steeds kappers, kleermakers en tattoo artiesten zijn om je personage op te leuken, maar wie aan het begin van het spel kiest voor de stoere mannelijke boogschutter, kan daar onmogelijk een schattige vrouwelijke magiër van maken. Omdat elk personage unieke vaardigheden en een eigen stem en persoonlijkheid krijgt, zal je voor altijd vast hangen aan het personage dat je in het begin van het spel kiest.

Net zoals in de eerste trailer van het spel zal je elke queeste met z'n viertjes doorspelen. De drie andere krijgers kunnen door andere spelers worden bestuurd, maar als die er niet zijn kan de AI het even goed overnemen. Die vier helden zullen moeten samenwerken om levend door elke arena te komen. Zo kan de magiër bijvoorbeeld een vijand bevriezen waarna de zwaardvechter er ijzige kip-kap van maakt. Het aanbod aan helden zal mettertijd nog worden uitgebreid, dus geen nood als je je gading niet hebt gevonden in de vier krijgers die je tot nu toe gezien hebt.

Een ander punt waar Fable Legends het verschil wil maken met zijn soortgenoten is de Villain Mode. Een vijfde speler kan met een extra controller of Smartglass namelijk de rol opnemen van de slechterik. Hij kan dan hordes aan monsters op de vier helden afsturen, valstrikken plaatsen en hinderlagen opstellen. Als hij de vier helden kan tegenhouden, krijgt hij het goud en de ervaringspunten. Zo is er bij elke quest een winnaar.

Naast die multiplayerheisa is er volgens game director David Eckelberry ook nog plaats voor een goed verhaal in Fable Legends. Veel kon hij er echter nog niet over lossen. Wel wist hij te bevestigen dat mini-games en andere leuke activiteiten uit de vorige games zullen terugkeren in deze Xbox One titel.

Een release date is er nog niet, maar aangezien Fable Legends in een nog erg vroeg stadium van ontwikkeling zit, hoef je de game waarschijnlijk niet te verwachten voor 2015.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties