Skip to main content

F1 23 releasedatum bekendgemaakt

Braking Point keert terug.

EA heeft F1 23 officieel aangekondigd. De jaarlijkse racingsim komt op 16 juni uit voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. De verhalende modus Braking Point is dit jaar terug van weggeweest.

Het verhaal draait deze keer rond Aiden Jackson en Devon Butler, een veelbelovend duo dat onderdeel uitmaakt van Konnersport Racing Team. Je probeert doorheen de modus om de bestaande racers en teams het leven zuur te maken.

Bekijk op YouTube

Net zoals andere jaren zitten alle bestaande racers en circuits in de game. Dit jaar zijn daarom het Las Vegas Street Circuit en het Losail International Circuit in Qatar toegevoegd. Daarnaast kun je ook racen op drie legacy circuits: Paul Ricard (Frankrijk), Shanghai (China) en Portimão (Portugal).

EA belooft ook verbeterde physics voor de wagens en een nieuwe race-afstand van 35% die het ideale middelpunt zou vormen tussen korte en lange race-opties.

Ten slotte is er ook nog F1 World, gebaseerd op de race-kalender in het echte leven. F1 World brengt verschillende spelmodi zoals Time Trial en Grand Prix samen en laat je onder andere upgrades voor auto's, outfits en helmen vrijspelen.

Read this next