Skip to main content

F1 2021 aangekondigd

De eerste game in de reeks met EA als uitgever.

Ontwikkelaar Codemasters brengt deze zomer naar jaarlijkse gewoonte een nieuwe Formule 1-game uit. F1 2021 is vanaf 16 juli beschikbaar voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Het is de eerste game in de reeks die wordt uitgegeven door Electronic Arts.

EA kocht begin dit jaar Codemasters voor 1,2 miljard dollar. Via de overname wil het Amerikaanse bedrijf de nummer één worden op het vlak van racegames.

Bekijk op YouTube

Voorlopig brengt de overname nog geen wereldschokkende veranderingen met zich mee. Wel krijgt F1 2021 een aantal kleinere wijzigingen. Zo is het de eerste game in de reeks die naar de PlayStation 5 en Xbox Series X/S komt. Dat zorgt voor betere graphics en snellere laadtijden.

Daarnaast introduceert de game ook Braking Point, een gloednieuwe story mode. Onder andere Devon Butler, die voor het eerst opdook in F1 2019, keert terug in die modus. Daarnaast is ook de career mode uitgebreid met de mogelijkheid om met z'n tweeën te spelen en kun je racen op drie nieuwe circuits: Portimão, Imola en Jeddah.

Read this next