Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

F1 2021 aangekondigd

De eerste game in de reeks met EA als uitgever.

Ontwikkelaar Codemasters brengt deze zomer naar jaarlijkse gewoonte een nieuwe Formule 1-game uit. F1 2021 is vanaf 16 juli beschikbaar voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Het is de eerste game in de reeks die wordt uitgegeven door Electronic Arts.

EA kocht begin dit jaar Codemasters voor 1,2 miljard dollar. Via de overname wil het Amerikaanse bedrijf de nummer één worden op het vlak van racegames.

Voorlopig brengt de overname nog geen wereldschokkende veranderingen met zich mee. Wel krijgt F1 2021 een aantal kleinere wijzigingen. Zo is het de eerste game in de reeks die naar de PlayStation 5 en Xbox Series X/S komt. Dat zorgt voor betere graphics en snellere laadtijden.

Daarnaast introduceert de game ook Braking Point, een gloednieuwe story mode. Onder andere Devon Butler, die voor het eerst opdook in F1 2019, keert terug in die modus. Daarnaast is ook de career mode uitgebreid met de mogelijkheid om met z'n tweeën te spelen en kun je racen op drie nieuwe circuits: Portimão, Imola en Jeddah.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

F1 2020

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties