Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

F1 2014 niet naar huidige generatie spelconsoles

Wel naar pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Ontwikkelaar Codemasters heeft bekendgemaakt dat F1 2014 niet naar de huidige generatie spelconsoles komt. De studio beperkt de release tot de pc, de PlayStation 3 en de Xbox 360. In het begin van volgend jaar komt er wel een F1-titel voor de PlayStation 4 en de Xbox One uit. Die release valt dan samen met het Formule 1-seizoen van 2015.

Er zijn nog maar weinig details bekend over de inhoud van F1 2014. De studio heeft tot nu toe een nieuw evaluatiesysteem voor de chauffeur vermeld, alsook dat het circuit van Sochi als deel van de Russische Grand Prix in de game zit. Het is nog niet bekend of de klassieke retro bolides uit F1 2013 terugkeren.

F1 2014 komt op 17 oktober 2014 uit. Volgens uitgever Bandai Namco lanceert de titel voor de pc, de PlayStation 4 en de Xbox One vroeg in het seizoen van 2015. Zo krijg je vaak updates terwijl het wereldkampioenschap van 2015 zich afwikkelt.

"Onze titel voor de nieuwe generatie spelconsoles zal een grote stap voorwaarts betekenen voor de F1-serie," zegt creatief directeur Stephen Hood. "We willen vroeg in het seizoen erbij zijn en digitaal inhoudelijke updates leveren terwijl het seizoen 2015 verder loopt; het is erg boeiend voor de serie en voor de spelers."

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties